Αρχική » Κατάμεστο το Νομαρχείο στη συναυλία θρησκευτικής κλασικής μουσικής

Κατάμεστο το Νομαρχείο στη συναυλία θρησκευτικής κλασικής μουσικής

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στο κατάμεστο από μουσικόφιλους ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία το Σάββατο 8 Μαρτίου 2017, για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Αλεξανδρούπολη, συναυλία θρησκευτικής κλασικής μουσικής, εν όψει της Πασχαλινής περιόδου.

Στη συναυλία, ερμηνεύτηκαν έργα σπουδαίων μουσουργών της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής, όπως των Bach, Handel, Mozart και Schubert. Κορυφαίο γεγονός της εκδήλωσης αποτέλεσε η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του Actus Tragicus BWV106 του Johann Sebastian Bach (1685-1750). Το έργο αποτελεί μία από τις πρώιμες θρησκευτικές καντάτες του συνθέτη για τέσσερις μονωδούς, χορωδία και οργανικό σύνολο πνευστών και εγχόρδων και βασίζεται σε κείμενα της Αγίας Γραφής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και τους χορωδούς και μουσικούς των Ωδείων «Φαέθων» Αλεξανδρούπολης και «Κόψα» Κομοτηνής, με σολίστ τους: Ριψιμέ Ντανιελιάν, Μαρία Ντίμοβα, Στέλλα Αδαμίδου, Ιωάννα Τσιλιμίγκα, Θεοφάνη Ρορόπουλο και Βαγγέλη Μάμμο. Την επιμέλεια του προγράμματος και τη διεύθυνση είχε ο Θανάσης Τρικούπης, Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης – Ωδείου «Φαέθων».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας