Αρχική » Σιδηροδρομική Εγνατία, καθυστερήσεις και προσδοκίες

Σιδηροδρομική Εγνατία, καθυστερήσεις και προσδοκίες

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση χαρακτήρισε τη Σιδηροδρομική Εγνατία, ένα έργο που αφορά άμεσα τη Βόρεια Ελλάδα, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Ειδικότερα την ανάγκη σχεδιασμού και ολοκλήρωσης όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, προκειμένου η Θράκη να επανακτήσει τον σημαντικό ρόλο της, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαρτίου στην Κομοτηνή, όπου βρέθηκε από νωρίς το πρωί για τα εγκαίνια του τελευταίου τμήματος του κάθετου οδικού άξονα Κομοτηνή–Νυμφαίο-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης στο σχεδιασμό της Σιδηροδρομικής Εγνατίας και της κατασκευής εμπορευματικών κέντρων, για την οποία ανέφερε πως αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και έχει ιεραρχηθεί πολύ ψηλά στα υπό κατασκευή έργα, καθώς αναβαθμίζει τη βόρεια Ελλάδα και την γεωπολιτική στρατηγική της χώρας – και βέβαια όλα τα μεγάλα λιμάνια της. Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις στο σχεδιασμό του συγκεκριμένου έργου, ενώ σε πολύ καλό στάδιο ωρίμανσης βρίσκεται ο σχεδιασμός του τμήματος Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο και Αλεξανδρούπολη – νέο εμπορικό λιμάνι Καβάλας Φίλιππος Β’.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο μεγάλο διάλογο που ξεκίνησε η κυβέρνηση για την εξειδίκευση του παραγωγικού μοντέλου ανά περιοχή της χώρας και την ταυτόχρονη εξειδίκευση των έργων υποδομής ανά περιοχή, απόλυτα προσαρμοσμένα στις παραγωγικές ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξή της.
Συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον υπουργό και στελέχη της Εγνατίας Οδού
Νωρίτερα της συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κΧρήστος Σπίρτζης είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα υποδομών και μεταφορών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Ο κ. Μέτιος ανέλυσε τις προτεραιότητες της Περιφέρειας σε θέματα ανάπτυξης τονίζοντας ότι τα έργα υποδομών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδιασμού. Ενημέρωσε τον κ. Σπίρτζη για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και παρουσίασε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στο χώρο της ενέργειας.
Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι η ανάπτυξη των υποδομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένας στόχος τον οποίο συμμερίζεται το υπουργείο και διαβεβαίωσε τον κ. Μέτιο για τη συνεργασία του.
Νωρίτερα ο κ. Μέτιος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και το γενικό διευθυντή Ανάπτυξης Έργων, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Οικονομικών της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Απόστολο Αντωνούδη και Μιχάλη Τσιτώτα. Στη συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αργότερα κατά τη συνάντηση του κ. Μέτιου με τον κ. Σπίρτζη.
Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν η δυνατότητα διέλευσης λεωφορείων από το τελωνείο Μακάζα της Βουλγαρίας, η αποκατάσταση του οδοστρώματος της Εγνατίας οδού στο τμήμα Αρδάνιο – Κήποι, η εξυπηρέτηση των χρηστών της Εγνατίας με την κατασκευή Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων και η τοποθέτηση αναλογικών ηλεκτρονικών διοδίων για την αποτροπή χρήσης του εθνικού οδικού δικτύου από βαρέα οχήματα.
Επίσης, συζητήθηκαν σημαντικά έργα για την Περιφέρεια όπως η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για το τελωνείο των Κήπων και νέας γέφυρας στον ποταμό Έβρο, η άμεση ολοκλήρωση του τμήματος Μάνδρα – Ψαθάδες και η συνέχιση των εργασιών στο τμήμα Αρδάνιο – Μάνδρα του κάθετου οδικού άξονα Έβρου, η οδική σύνδεση του Δημάριου Ξάνθης με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και η κατασκευή του δρόμου Καβάλας – Δράμας.

Πηγή: xronos.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας