ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΖΚΟΒΑ 2017»


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η μέρα του Σεμιναρίου Μητρικού Θηλασμού «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ 2017» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Επεξηγήθηκαν οι θαυμαστοί μηχανισμοί μέσω των οποίων ο μητρικός θηλασμός ρυθμίζει δια βίου τον μεταβολισμό και το αμυντικό σύστημα του παιδιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης που μέσω του θηλασμού στη βρεφική ηλικία τα θηλάζοντα παιδιά έχουν υψηλές τιμές χοληστερόλης (πράγμα απαραίτητο και ωφέλιμο για να χτίσουν το νευρικό τους σύστημα) και αργότερα στην νηπιακή, εφηβική και ενήλικη ζωή τους έχουν δια βίου χαμηλά επίπεδα γιατί η χοληστερόλη σε αυτή την ηλικία προδιαθέτει για αθηροσκλήρωση (εμφράγματα και εγκεφαλικά).

Παρουσιάστηκε επίσης ο διεθνής κώδικας εμπορίας υποκαταστάτων μητρικού γάλακτος, που έχει επικυρωθεί από τη χώρα μας εδώ και 20 χρόνια. Σκοπός του η προστασία των βρεφών από την μη αναγκαία  και ακατάλληλη  χρήση υποκαταστάτων μητρικού γάλακτος

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν δεκάδες παραδείγματα παραβιάσεων του κώδικα (δωράκια για το ιατρείο, δωρεάν συμμετοχή σε συνέδρια, οικονομική υποστήριξη έρευνας και προσωπικής ανέλιξης στο πανεπιστήμιο, δωρεάν γάλατα στις μητέρες ,παραπλανητικές διαφημίσεις, πληρωμένες ψευδείς μελέτες για προώθηση υποκαταστάτων, κ.α. Επισημάνθηκε η απουσία ουσιαστικού ελέγχου, με αποτέλεσμα την πλήρη ασυδοσία των εταιρειών παρασκευής υποκαταστάτων. Οι σύνεδροι στις παρεμβάσεις τους τόνισαν ότι επιτέλους ο κώδικας πρέπει να γίνει νόμος του ελληνικού κράτους, να ελέγχεται η αυστηρή εφαρμογή του και να τιμωρούνται οι παραβάτες.

Στους συνέδρους απηύθυνε χαιρετισμό ο αντι-Περιφερειάρχης κ. Πέτροβιτς και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η εντυπωσιακή παιδική χορωδία του Ωδείου Κόψα Κομοτηνής και το εντυπωσιακό σύνολο βιολιών του Ωδείου Φαέθων Αλεξανδρούπολης.Μοιραστείτε το:

Copyright © 2014 statusradio.gr