Αρχική » Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα λειτουργίας στο Κ.Υ. Σουφλίου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα λειτουργίας στο Κ.Υ. Σουφλίου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η πολιτική απαξίωσης της Υγείας και υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών της, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει οδηγήσει ένα ακόμα Κ.Υ., αυτό του Σουφλίου στην Π.Ε. Έβρου, να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του να υποβαθμίζονται συνεχώς.

Το Κ.Υ. Σουφλίου εξυπηρετεί τους περίπου 15.000 ακρίτες κατοίκους του Δήμου Σουφλίου κι όμως οι ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα και αναλώσιμα και η ελλιπής συντήρηση και φύλαξη του κτιρίου, καθιστούν τη λειτουργία του προβληματική με ανάλογες συνέπειες στην παροχή υπηρεσιών υγείας, αλλά και στις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων σε αυτό.

Αναλυτικότερα, οι κάτοικοι υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία καθώς είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στην Αλεξανδρούπολη ή στο Διδυμότειχο για ακτινογραφίες, αφού το ακτινολογικό δεν λειτουργεί. Εξαιτίας της μη αντικατάστασης του μικροβιολόγου που συνταξιοδοτήθηκε, τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών εξετάσεων παραμένουν χωρίς γνωματεύσεις. Προβλήματα εντοπίζονται και στην παιδιατρική, αφού, ο ένας παιδίατρος αποσπάστηκε και δεν αντικαταστάθηκε ενώ ο δεύτερος κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, με αποτέλεσμα να απουσιάζει πολλές μέρες από το Κ.Υ.

Το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας δεν έχει ειδικευμένους γιατρούς όπως, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, γυναικολόγο, χειρούργο κ.ά., έχει σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της περιοχής να ταλαιπωρούνται και να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη τους.

Επιπλέον ελλείψεις εντοπίζονται και σε αναλώσιμα και φάρμακα, τα οποία πολλές φορές, αναγκάζονται οι ίδιοι οι ασθενείς να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Επιπρόσθετα σε όλα τα παραπάνω το κτίριο με τις εγκαταστάσεις του και ο αύλειος χώρος παραμένουν αφρόντιστα καθώς δεν υπάρχει τεχνικό προσωπικό, ενώ παραμένει και αφύλακτο τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αφού δεν υπάρχει προσωπικό για την 24ωρη φύλαξη του.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

  • Την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο Κ.Υ. Σουφλίου, με βάση τις διευρυμένες ανάγκες, στην παροχή υπηρεσιών υγείας, των κατοίκων της περιοχής.
  • Τη χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας, από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα συντήρησης της κτιριακής του υποδομής.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας