Αρχική » ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΝΟΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΨΙΔΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΓΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΣΚΑΦΟΥΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΝΟΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΨΙΔΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΓΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΣΚΑΦΟΥΣ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

 

Προς:                    κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, Πρόεδρο Επιμελητηρίου Έβρου

 

Κοιν:                      1. κα. Ξένια Δημητρίου, Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

  1. κα. Νικητοπούλου, Εισαγγελέα Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης
  2. κ. Χρήστο Μέτιο, Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
  3. κ. Δημήτριο Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχη Ν. Έβρου
  4. κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
  5. κ. Αθανάσιο Βίτσα, Δήμαρχο Σαμοθράκης
  6. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

 

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Όπως γνωρίζετε, στις 14-3-2017, εξεταστήκατε ως μάρτυρας, σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρουπόλεως, σχετικά με το πλαστικό σκάφος που είχε σκοπό να κατασκευάσει το Επιμελητήριο Έβρου για τη γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, αφού προηγουμένως είχατε αναθέσει σε ναυπηγικό γραφείο την εκπόνηση προμελέτης  για την σύνταξη των τεχνικών χαρακτηριστικών και τις προδιαγραφές του σκάφους. Με την κατάθεσή σας, επιβεβαιώσατε ότι για το σκάφος αυτό ζήτησε το Επιμελητήριο χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, ποσού μεταξύ 1.600.000,00 € και 1.800.000,00 €.

Στην ίδια δίκη, κατήγγειλα στο δικαστήριο ότι το ποσό αυτό είναι εξωφρενικό, αφού ίδια σκάφη με ακριβώς ίδιες προδιαγραφές και τεχνικά χαρακτηριστικά κατασκευάζονται σήμερα σε ναυπηγεία της Ελλάδος με μόλις 350.000,00 € έως και το πολύ 500.000,00 €. Εσείς καμία απάντηση δεν δώσατε.  Επειδή, εκπροσωπώ εταιρείες – μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου, και έχω σχετικό δικαίωμα, ζητώ μια πειστική απάντηση για τα εξής:

                  Ποιος και με εντολές τίνος εκτόξευσε σε υπέρογκα ύψη την αξία του σκάφους και με βάση αυτήν αιτηθήκατε το εξωπραγματικό ποσό των 1.600.000,00€ -1.800.000,00€;

                  Με τέτοια μυθικά νούμερα, γεννώνται σε κάθε πολίτη της πόλης μας εύλογα ερωτήματα για τους λόγους ενός τόσο διογκωμένου προϋπολογισμού, ο οποίος μόνο φοβίες προκαλεί για τη  διάθεση του δημοσίου χρήματος: Γιατί να στοιχίζει στο Ελληνικό Δημόσιο, άρα και στις τσέπες όλων μας, η ναυπήγηση ενός νέου σκάφους 4 φορές παραπάνω από ότι στοιχίζει σε έναν απλό ιδιώτη;;; Αλλά και γιατί, παρά την ενημέρωση που σας έκανα προσωπικά στο γραφείο σας για το ζήτημα αυτό…. τόσα χρόνια παραμένει αναπάντητο;;;

                  Για το λόγο αυτό σας ζητώ:

                  α)να μου κατονομάσετε τον υπεύθυνο  συντάκτη του διογκωμένου προϋπολογισμού

β)να μου παραδώσετε αντίγραφο του εν λόγω προϋπολογισμού για να ερευνηθεί η ακρίβειά του, από τις κατεξοχήν αρμόδιες εισαγγελικές  αρχές και φορείς, στους οποίους κοινοποιείται η επιστολή μου αυτή.

Είμαι σίγουρος ότι επιδιώκοντας κι εσείς την προστασία των συμφερόντων των μελών του Επιμελητηρίου μας, θα σπεύσετε άμεσα να διευκολύνετε την έρευνα.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας