Αρχική » Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Philippe Ray.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και ενδυνάμωσης των σχέσεων και έγιναν προτάσεις με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Λαμπάκης ενημέρωσε τον Γενικό Πρόξενο για τις ενέργειες εξωστρέφειας που χαρακτηρίζουν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει αναπτύξει μέσω των αδελφοποιήσεων τόσο με την Αγ. Πετρούπολη όσο και με το Μπουργκάς ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία της πόλης και στην παρουσία των Γάλλων για την κατασκευή του σιδηροδρόμου. Παράλληλα παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού, τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου, τη σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολη-Μπουργκάς, το φυσικό αέριο και τη δημιουργία σταθμού LNG. Από πλευράς του, ο κ. Ray δήλωσε ενθουσιασμένος από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και πρότεινε την ενίσχυση των επαφών και σχέσεων μέσα από την αδελφοποίηση σχολείων, την ανταλλαγή μαθητών και την αξιοποίηση της παρουσίας στην Αλεξανδρούπολη του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντοανέττας» ως συνδετικού κρίκου.

Τον Γενικό Πρόξενο συνόδευσε η επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στην Αλεξανδρούπολη, κα Μαρίνα Δουλάμη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας