Αρχική » Αρχισαν οι εργασίες για τον νέο γραμμικό επιταχυντή στο ΓΠΝΑ

Αρχισαν οι εργασίες για τον νέο γραμμικό επιταχυντή στο ΓΠΝΑ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να δεχθεί τον πρώτο ασθενή
ο νέος υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής του ΓΠΝΑλεξανδρούπολης, ο οποίος αφορά την ακτινοθεραπεία των καρκινοπαθών και αποτελεί δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος .

Χθες άρχισαν οι εργασίες αφαίρεσης του παλιού μηχανήματος τα ανταλλακτικά του οποίου θα χρησιμοποιηθούν από άλλα νοσοκομεία της χώρας τα οποία έχουν ακόμη την παλιά τεχνολογία, ενώ τα σίδερα θα πάνε για ανακύκλωση και θα αρχίσει η εγκατάσταση του καινούργιου μηχανήματος.

Το όλο τεχνικό έργο θα κρατήσει περίπου δυο μήνες και μετά θα ακολουθήσει η επίπονη διαδικασία της ρύθμισης του μηχανήματος από την πλευρά των ακτινοφυσικών οι οποίοι ήδη εκπαιδεύονται στο εξωτερικό .Θα ακολουθήσει η ρύθμιση του μηχανήματος, ο έλεγχος του από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και στη συνέχεια η εκπαίδευση του τεχνολογικού προσωπικού και των γιατρών.

Η όλη διαδικασία θα κρατήσει από 4 έως 6 μήνες. Σε αυτό το διάστημα οι περίπου 60 ασθενείς από την ΑΜΘ θα μεταβαίνουν κάθε μήνα σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, (ΑΧΕΠΑ, 424 στρατιωτικό νοσοκομείο, και Θεαγένειο)τα οποία ύστερα από συνεννόηση με την διοίκηση του νοσοκομείου θα αναλάβουν τις ακτινοθεραπείες των ασθενών μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου γραμμικού επιταχυντή στο ΠΓΝΑλεξανδρούπολης.

«Μιλάμε για ένα μηχάνημα διαστημικής τεχνολογίας. Ήταν σαν μέχρι τώρα να πηγαίναμε με ελικόπτερο…τώρα θα πηγαίνουμε με διαστημόπλοιο,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο Διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης ,τονίζοντας πως « χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, αλλά τα καταφέραμε.»

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου «Συνεχι-ΖΩ» Ιωάννα Ρήγα εξέφρασε την ικανοποίηση της, ενώ ,αναφέρθηκε στο ιστορικό του γραμμικού επιταχυντή το οποίο ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2014

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας