Αρχική » TAP, IGB και ΥΦΑ Αλεξανδρούπολης στο επίκεντρο των συναντήσεων του Γ. Σταθάκη στο Μπακού

TAP, IGB και ΥΦΑ Αλεξανδρούπολης στο επίκεντρο των συναντήσεων του Γ. Σταθάκη στο Μπακού

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σημαντικές συναντήσεις είχε σήμερα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στο περιθώριο της τρίτης Διυπουργικής Συνάντησης του Συμβουλευτικού Συμβουλίου για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου.

Ειδικότερα, ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maros Sevcovic, και αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση, το διευθύνοντα σύμβουλο του TAP, Ian Bradsow, τον Υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Nikolay Pavlov, καθώς και τους εκπροσώπους της BP, Gordon Birrell και Joe Murphy, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Από τις συζητήσεις που έγιναν προέκυψαν τα εξής:

1.    Για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB: Επιβεβαιώθηκε η δέσμευση της Ε.Ε. να συνδράμει στην επιτάχυνση των τεχνικών διαδικασιών που σχετίζονται με τα ΕΣΠΑ, ώστε η κατασκευή του αγωγού να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, μέσα στο 2018. Ο ΥΠΕΝ κ. Σταθάκης και ο ομόλογος του κ. Pavlov συμφώνησαν στην ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας, προκειμένου να επιλυθούν και τα τελευταία ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση του έργου. Ήδη, η Ελλάδα έχει προχωρήσει στη δέσμευση των αναγκαίων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

2.    Για τον TAP: Διαπιστώθηκε η εντυπωσιακή πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην κατασκευή του αγωγού επί ελληνικού εδάφους. Συζητήθηκε, επίσης, η προοπτική διάνοιξης τριών νέων σημείων σύνδεσης του TAP στη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που θα οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου στην περιοχή. Επιβεβαιώθηκε, ακόμη, η προοπτική στενότερης συνεργασίας του ΔΕΣΦΑ με την ALBANGAS, σε θέματα τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης.

3.    Για το σταθμό ΥΦΑ, στην Αλεξανδρούπολη: Διαπιστώθηκε η ανάγκη ένταξης του έργου στο τρίτο πακέτο των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος της Ε.Ε. (PCI) και επισημάνθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης των τεχνικοοικονομικών μελετών, με στόχο τη διεύρυνση του αριθμού των επενδυτών για την κατασκευή του.

Πηγή Capital.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας