Αρχική » Αλεξανδρούπολη: Καθ’ οδόν οι ενεργειακοί συνεταιρισμοί

Αλεξανδρούπολη: Καθ’ οδόν οι ενεργειακοί συνεταιρισμοί

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ως θετικό βήμα ,χαρακτήρισε τη διαδικασία κατάρτισης του θεσμικού πλαισίου για την ίδρυση ενεργειακών συνεταιρισμών που επεξεργάζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τραιανούπολης, Γιάννης Φαλέκας.

Οι ενεργειακοί συνεταιρισμοί θα λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο για να παράγουν ενέργεια, είτε από τοπικές ομάδες, είτε με Δήμους ή άλλες μορφές συμπράξεων.

«Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είχε ζητήσει κατά το παρελθόν με προτάσεις του από το υπουργείο Ενέργειας να επιτρέπεται η σύμπραξη Δήμου και πολιτών για κάποιου είδους ενεργειακές εκμεταλλεύσεις και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το υπουργείο ετοιμάζει τέτοιο νομοσχέδιο με ενεργειακούς συνεταιρισμούς,» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Φαλέκας και πρόσθεσε πως «για πρώτη φορά ανοίγει ο δρόμος, ώστε οι δημότες να μπορούν να εκμεταλλεύονται τους ενεργειακούς πόρους του τόπου τους.»
Σύμφωνα με τον κ. Φαλέκα ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από πολίτες της περιοχής να συμμετάσχουν σε ενεργειακούς συνεταιρισμούς, αλλά όπως είπε, θα πρέπει πρώτα να δούμε ποιο θα είναι το θεσμικό πλαίσιο αυτών των συνεταιρισμών και μετά να ξεκινήσουμε τις συνεργασίες.
Εκτίμησε, πως με την δημιουργία ενεργειακών συνεταιρισμών θα προωθηθούν σε τοπικό επίπεδο ενεργειακά έργα, ενώ υποστήριξε πως θα υπάρξουν και ευκαιρίες ώστε να γίνει χρήση περισσότερων ευρωπαϊκών κονδυλίων για τις ενεργειακές αυτές στοχεύσεις και φυσικά προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.»

Πηγή : ert.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας