Αρχική » Οι εκπαιδευτικοί δεν δέχονται «παρακάλια» από τον Δήμαρχο

Οι εκπαιδευτικοί δεν δέχονται «παρακάλια» από τον Δήμαρχο

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μια πρόταση στο κείμενο της απόφασης του Δημάρχου για την συνέχιση της διακοπής των μαθημάτων στα σχολεία της Αλεξανδρούπολης, το πρωί της Πέμπτης, προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών. Η Α ΕΛΜΕ Έβρου εξέδωσε μέχρι και Δελτίο Τύπου διαμαρτυρόμενη, γιατί ο Δήμαρχος, τους «παρακαλούσε να φροντίσουν για την προετοιμασία των σχολικών κτιρίων ώστε να είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να υποδεχθούν και πάλι τους μαθητές». Δεν είναι αρμόδιος ο Δήμαρχος για τέτοιες υποδείξεις είπε ο Πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Θανάσης Καραγεωργίου και δεν μας άρεσε και το ύφος του. Τιμώ τους εκπαιδευτικούς δήλωσε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, συνομιλώντας ζωντανά με τον Πρόεδρο της Α ΕΛΜΕ στον STATUS 94.2 και τους προσκάλεσε να ασχοληθούν με τα σοβαρότερα ζητήματα που έχουν μπροστά τους Δήμος και Εκπαιδευτικοί, για την επαναλειτουργία των σχολείων και την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

 

Παράκληση Δημάρχου: 

Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων να βρίσκονται στα σχολεία τους προκειμένου να  προβούν στις αναγκαίες δράσεις, ώστε οι μαθητές να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν θα προσέλθουν στα σχολικά κτίρια.

 

Η σχετική επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης «Γ. Βιζυηνός»:

 Με έκπληξη είδαμε, ότι στην τελευταία παράγραφο της σημερινής απόφασης του  Δημάρχου Αλεξ/πολης, με την οποία θα συνεχιστεί η διακοπή των μαθημάτων και την Πέμπτη 12/1/2017  στα σχολεία της Αλεξ/πολης, παρακαλεί τους Δ/ντές και τους εκπ/κούς «να βρίσκονται στα σχολεία προκειμένου να  προβούν στις αναγκαίες δράσεις, ώστε οι μαθητές να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν θα προσέλθουν στα σχολικά κτίρια».

Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή αυτήν την παράκληση του Δημάρχου, πρώτον, γιατί οι Δ/ντές αλλά και πολλοί εκπ/κοί, πολλές ώρες την ημέρα και κάθε μέρα, βρίσκονται στις σχολικές μονάδες για να φροντίσουν για όλες εκείνες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τους μαθητές και να βελτιώσουν τις συνθήκες παραμονής τους σ’ αυτά. Συγκεκριμένα από το περασμένο Σάββατο (7 Ιανουαρίου) Δ/ντές και εκπ/κοί ανάβουν τα καλοριφέρ των σχολείων,  φροντίζουν για τις υδρεύσεις και ρίχνουν αλάτι στις αυλές.  Οι εκπ/κοί έχουν επίγνωση του ρόλου τους και πράττουν καθημερινά ότι χρειάζεται (και πολλές φορές πέραν των υποχρεώσεών τους) για τη φροντίδα των μαθητών τους.  Δεύτερον,  διότι δεν έχει καμιά αρμοδιότητα ο Δήμαρχος να συστήνει, να παρακαλεί ή να καθορίζει το πότε θα πηγαίνουν ή όχι οι εκπ/κοί στα σχολεία τους. Τέτοια αρμοδιότητα έχει μόνο η Διοίκηση της Εκπ/σης όπως αυτή εκφράζεται από τους Δ/ντές Εκπ/σης.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας