Αρχική » Καΐσας-Λαμπάκης-Φωτιάδης: … (Καλό πράμα η συνεννόηση)!!!

Καΐσας-Λαμπάκης-Φωτιάδης: … (Καλό πράμα η συνεννόηση)!!!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Έντονη διαμάχη (όχι στα … «Μαρμαρένια Αλώνια», αλλά…) στο … οικόπεδο της αναμενόμενης Λιμενικής Ακαδημίας της Αλεξανδρούπολης, ξέσπασε μεταξύ του Βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καΐσα και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ο Δήμαρχος στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, προέτρεψε τον Βουλευτή να παραιτηθεί γιατί θεωρεί ότι δεν συντάσσεται με την διεκδίκηση του Δήμου για την επανεκκίνηση της ίδρυσης και εγκατάστασης της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη. Ο Βουλευτής σε μια έντονη συζήτηση σήμερα στον STATUS 94.2 με τον Σταύρο Αποστολίδη και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, διευκρίνισε ότι υποστηρίζει 100% την διεκδίκηση της πόλης, αλλά θα πρέπει να διερευνηθεί σε ποιόν και για ποιο ακριβώς έργο διατέθηκαν 400.000 € το 2002, για τη θέση του Συμβούλου της πολιτείας.

Οι ενστάσεις του κ. Καΐσα, ξεκίνησαν από τις διατυπώσεις του ψηφίσματος της ΠΕΔ ΑΜΑΘ, όπου οι Δήμαρχοι ομόφωνα υποστηρίζουν την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη. Στο κείμενο από λάθος στη δακτυλογράφηση, αντί να αναφέρεται ότι οι διαδικασίες για την ίδρυση της Σχολής σταμάτησαν το 2004, γράφτηκε 2014, γεγονός που εκνεύρισε τον Βουλευτή γιατί θεώρησε ότι ο Δήμαρχος παρέσυρε τους Δημάρχους σε μια αρνητική κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρωινή εκπομπή του STATUS 94.2, παρενέβη και ο Υφυπουργός Οικονομικών εκείνης της περιόδου και σημερινός Δημοτικός Σύμβουλος Απόστολος Φωτιάδης, που διευκρίνισε ότι το ποσό των 400.000 € διατέθηκε ως αμοιβή του μελετητή για την ίδρυση της Σχολής και την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την ανέγερση του κτιρίου της Λιμενικής Ακαδημίας στο παραχωρηθέν οικόπεδο στη Ν. Χιλή της Αλεξανδρούπολης, όπου οριζόταν οι προδιαγραφές του κτιρίου και η λειτουργικότητα των χώρων του. Οι διαδικασίες τηρήθηκαν, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε, ο εργολάβος αναδείχθηκε, αλλά η εξέλιξη του έργου σταμάτησε όταν κατατέθηκαν ενστάσεις από τις τεχνικές εταιρείες που απορρίφθηκαν.

Στο μεταξύ οι εκλογές του 2004, η αλλαγή της Κυβέρνησης και η τοποθέτηση του κ. Κεφαλογιάννη στο Υπουργείο Ναυτιλίας, προκάλεσε επιπλέον εμπλοκή στην υπόθεση γιατί ο νέος Υπουργός επιθυμούσε την εγκατάσταση της Σχολής στην εκλογική του περιφέρεια στην Κρήτη και όχι στην Αλεξανδρούπολη, αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια ο κ. Φωτιάδης.

Πάντως η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Καΐσα και Λαμπάκη σήμερα στον STATUS, τελείωσε με δηλώσεις περί αδυναμίας συνεννόησης μεταξύ των δύο πολιτικών!!!

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας