Αρχική » Η «τυπολατρία» αφήνει χωρίς καράβι τη Σαμοθράκη από 29 Μαρτίου!

Η «τυπολατρία» αφήνει χωρίς καράβι τη Σαμοθράκη από 29 Μαρτίου!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Χωρίς συγκοινωνία θα μείνει από τις 29 Μαρτίου η Σαμοθράκη αφού το «ΣΑΟΣ 2» θα πρέπει να δεξαμενιστεί στον Πειραιά για την υποχρεωτική συντήρησή του και την ετήσια επιθεώρηση που προβλέπεται. Η απουσία του πλοίου για τουλάχιστον μια εβδομάδα θα στερήσει στο νησί την επικοινωνία του με την υπόλοιπη Ελλάδα αφού το δεύτερο πλοίο της SAOS FERRIΕS, «ΣΑΟΝΗΣΟΣ», δεν θα έχει προλάβει να ολοκληρώσει τις επισκευές που απαιτούνται εντός του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Έχουν προηγηθεί 2,5 μήνες διαβουλεύσεων μεταξύ της πλοιοκτήτριας εταιρείας και του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που από τον Ιανουάριο περίμενε από το Υπουργείο Ναυτιλίας να απαντήσει αν πρέπει να επιτραπεί στην εταιρεία να εκτελέσει εσωτερικές εργασίες επισκευών στο «ΣΑΟΝΗΣΟΣ», αφού δεν ήθελε να αναλάβει καμία ευθύνη και οποιαδήποτε απόφαση. Με καθυστέρηση 2,5 μηνών το Υπουργείο απάντησε θετικά τελικά, οι εργασίες ξεκίνησαν, αλλά ο χρόνος δεν είναι πια αρκετός, ώστε να ολοκληρωθούν και να μπορέσει το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» να υποκαταστήσει το «ΣΑΟΣ 2» κατά τις ημέρες της απουσίας του.

Ωστόσο, ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης είπε σήμερα στον Σταύρο Αποστολίδη, ότι σχεδιάζει να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα προκειμένου να προσωποποιηθούν οι ευθύνες του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, τόσο για την προαναφερόμενη περίπτωση, όσο και για την άρνηση του Λιμεναρχείου την περασμένη Παρασκευή, να επιτρέψει στην εταιρεία να διεκπεραιώσει εργασίες επισκευής της καδένας της άγκυρας του «ΣΑΟΣ 2» που προέκυψαν από φυσιολογική φθορά. Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μανούσης, αν και ο Λιμενάρχης είχε δώσει την προφορική του συγκατάθεση για τις επισκευές αυτές, απαντώντας σε αίτημα και γνωστοποίηση που είχε καταθέσει η εταιρεία από τον Ιανουάριο, την Παρασκευή απαγόρευσε σε συνεργεία της εταιρείας να εκτελέσουν τις εργασίες. Στη συνέχεια η SAOS FERRIΕS, δήλωσε ότι αδυνατεί να εκτελέσει το δρομολόγιο με πρόβλημα ασφαλείας στην άγκυρα του πλοίου και το Λιμεναρχείο με ανακοίνωσή του κατηγόρησε την εταιρεία ότι απέκρυψε βλάβη στο «ΣΑΟΣ 2», όταν το Λιμεναρχείο είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα από τον Ιανουάριο!

Με απογοήτευση ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης έλεγε σήμερα το πρωί στον STATUS 94.2, ότι ανησυχεί ακόμη και για την υλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με το Λαύριο, αφού μπορεί μεν ο διαγωνισμός να προκηρύχθηκε, αλλά δεν νιώθει καθόλου βέβαιος ότι η εταιρεία του θα μπορεί να συνεχίσει να ξεπερνά γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τυπολατρίες, αν το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης συνεχίσει να εφαρμόζει τέτοιες τακτικές.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας