Αρχική » Συνολική επαναπροσέγγιση αντιπλημμυρικής προστασίας λεκάνης απορροής Έβρου

Συνολική επαναπροσέγγιση αντιπλημμυρικής προστασίας λεκάνης απορροής Έβρου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σύσκεψη εργασίας με σκοπό τη διαχρονική αποτίμηση αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα της ευρύτερης λεκάνης απορροής στον Έβρο, προκάλεσε στην Αλεξανδρούπολη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης.

Ιδιαίτερο σημείο προβληματισμού της συνάντησης αποτέλεσε ότι στις ίδιες περιοχές που διαπερνούν οι ποταμοί Έβρος, Άρδας και Ερυθροπόταμος, οι πιέσεις και τα προβλήματα, από την εκάστοτε  ανοδική στάθμη των υδάτων, εδώ και δεκαετίες, επαναλαμβάνονται στα ίδια περίπου σημεία. Οι δε τεχνικές λύσεις που εφαρμόζονται διαχρονικά, βασίζονται στο ίδιο σκεπτικό, με το δεδομένο ύψος αναχωμάτων που τα καθιστούν ευάλωτα.

Ο Περιφερειάρχης έθεσε επιτακτικά την ανάγκη συνολικής επαναπροσέγγισης του ζητήματος, παρότι η Περιφέρεια δεν έχει την αρμοδιότητα της ανακατασκευής, παρά μόνο  της συντήρησης των αντίστοιχων έργων. Ζήτησε δε από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες  επεξεργασμένες προτάσεις και λύσεις που να λαμβάνουν υπόψη τη δραματική κλιματική αλλαγή, ώστε- στο μέτρου του εφικτού- να αποφεύγονται επαναλαμβανόμενες καταστροφές που επιβαρύνουν σημαντικά τους πολίτες στην περιοχή.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας