Αρχική » Ενισχύεται η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο – Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες στην περιοχή

Ενισχύεται η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο – Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες στην περιοχή

από statusradio.gr
0 σχόλιο
Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες βρίσκονται εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα στον Έβρο, συμμετέχοντας από κοινού με Έλληνες αστυνομικούς στην αστυνόμευση των χερσαίων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας.
Τυπικά, παίρνουν μέρος σε κοινή άσκηση που πραγματοποιούν Frontex και ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο Έλληνες συνοριοφύλακες λένε στην «Καθημερινή» ότι με αφορμή τη διεξαγωγή της άσκησης, ενισχύθηκε η αστυνόμευση των συνόρων με κοινοτικούς αντί για εθνικούς πόρους που άλλωστε δεν υπάρχουν.
Σύμφωνα με πηγές της «Καθημερινή», στην άσκηση μετέχουν περίπου 80 συνοριακοί φρουροί εκ των οποίων οι μισοί προέρχονται από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Εξάλλου, όπως γράφτηκε πρόσφατα, παρατηρούνται ρωγμές στη φύλαξη των χερσαίων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας στον Εβρο, μετά και την αποδυνάμωση της επιχείρησης «Ασπίδα», με την αποχώρηση, αρχές Ιουλίου, των περίπου 300 αστυνομικών που μετείχαν σε αυτήν.
Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 611 αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί για τις ανάγκες της επιχείρησης στις αστυνομικές διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, οι 299 αποδεσμεύθηκαν και επέστρεψαν στις οργανικές τους θέσεις, καθώς το κονδύλι που απαιτείτο για την παραμονή τους στον Εβρο (περίπου 120.000 ευρώ) δεν βρέθηκε.
Την παρουσία της Frontex στα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Fabrice Leggeri. Αποκάλυψε μάλιστα ότι καταβάλλει προσπάθεια προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η συμμετοχή Ευρωπαίων συνοριοφυλάκων στην άσκηση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας