Αρχική » Λευκό από τον Μιχαηλίδη για τα ταμειακά διαθέσιμα

Λευκό από τον Μιχαηλίδη για τα ταμειακά διαθέσιμα

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Με λευκή ψήφο τοποθετήθηκε στο ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΑΘ ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης. Το υπό συζήτηση θέμα ήταν η μεταφορά των ταμειακά διαθέσιμων χρημάτων των ΟΤΑ σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ. Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι το ίδιο θα ψηφίσει και στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης για το ίδιο θέμα.

 

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΑΝΑ.Σ.Α” ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Π.Ν.Π. ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

Στην παρούσα περίοδο η πλειοψηφία των πολιτών αποφάσισε να δωθεί η μάχη ώστε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια, χωρίς νέα υφεσιακά μέτρα και χωρίς νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Επί πέντε χρόνια, υπήρξε συνεχής μείωση της  χρηματοδότησης αλλά και του προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση, με παράλληλη υπονόμευση της οικονομικής και διοικητικής της αυτοτέλειας όπου με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εισήχθησαν θεσμοί όπως το μνημονιακό Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

H απόφαση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή, αν σκοπεύει με ένα προσωρινό χειρισμό, να διευκολύνει την βραχυπρόθεσμη ταμειακή ρευστότητα ώστε να ξεφύγει η χώρα από το ασφυκτικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει σκόπιμα οι δανειστές μας.

Η συγκεκριμένη επιλογή δεν σημαίνει, ούτε μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για αμφισβήτηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και της ανάγκης για διαρκή δημοκρατική διαβούλευση της κυβέρνησης με τους αιρετούς των Δήμων και των Περιφερειών και τα συλλογικά τους όργανα.

H αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν, έχει δείξει ότι είναι πρόθυμη να συμβάλει στις εκρηκτικές ανάγκες της πατρίδας και της κοινωνίας μας. Είναι συνεπώς αυτονόητο ότι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση θα εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος, θα συνδράμει στον αγώνα της και θα αντιδράσει ανάλογα.   

Ιδιαίτερα  όταν αυτή η ενέργεια της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων εντάσσεται στο πλαίσιο της μη υποχώρησης απέναντι στις πιέσεις που ασκούνται από τους «δανειστές» και τους  «θεσμούς», όπου με εργαλείο την πιστωτική ασφυξία, προσπαθούν να σύρουν τη χώρα μας σε άνευ όρων υποχωρήσεις και στην υπογραφή νέου μνημονίου.

Όσοι επιθυμούν να γίνεται διαπραγμάτευση χωρίς να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα να το πουν ξεκάθαρα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην Ελληνική κοινωνία που αισθάνεται για πρώτη φορά μετά από χρόνια λιτότητας και μνημονίου να δίνεται μια ειλικρινής μάχη αξιοπρέπειας του λαού μας.

Στο πλαίσιο αυτό, χωρίς πανικό, κατανοούμε και υποστηρίζουμε κάθε ενέργεια που ισχυροποιεί την θέση της Χώρας μας  σε αυτή τη κρίσιμη φάση που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, υπό την αποκλειστική αίρεση ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει ειλικρινή προσπάθεια και δεν έχει δεύτερες σκέψεις με ολέθριες επιπτώσεις για την κοινωνία και τους πολίτες της.

Όλα αυτά τα αυτονόητα, δήλωσαν ακόμη και αυτοδιοικητικοί παράγοντες που δεν πρόσκεινται ιδεολογικά στην Κυβέρνηση όπως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης αλλά και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης.

Μάλιστα ο πρώτος με τον πλέον σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ανέφερε πως σε μια τόσο οριακή στιγμή για την πατρίδα μας, με τη συνεχιζόμενη ασφυξία της οικονομίας και την έλλειψη ρευστότητας, οι “θορυβώδεις” αντιδράσεις ορισμένων θεσμικών εκπροσώπων, για πολλοστή φορά αποδεικνύουν ότι κάποιοι, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, χρησιμοποιούν ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα για να εξυπηρετήσουν προσωπικά μικροπολιτικά τους συμφέροντα.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ/ ΑΜΘ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας