Αρχική » Άκης Γεροντόπουλος: «Η μεγάλη προεκλογική περίοδος, μόνο κακό κάνει στον τόπο»

Άκης Γεροντόπουλος: «Η μεγάλη προεκλογική περίοδος, μόνο κακό κάνει στον τόπο»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο Yφυπουργός Eξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Έβρου με τη Νέα Δημοκρατία Κυριάκος Γεροντόπουλος απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα για τις εκλογές.

Πολλοί θεωρούν ότι ο Σαμαράς προχώρησε στη διαδικασία για εκλογή προέδρου της δημοκρατίας για να αποφύγει να πάρει η κυβέρνησή του, σκληρότερα μέτρα. Σε περίπτωση που κερδίσει θα τα πάρει με νωπή εντολή, σε περίπτωση που χάσει άλλος θα αποφασίσει. Αποτελούν οι εκλογές λύτρωση για το Σαμαρά;
Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έχουν ξεκαθαρίσει και δεσμευτεί πως δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα. Άλλωστε οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, μαζί με τους ΑΝΕΛ, τον Κουβέλη και την Χρυσή Αυγή μας οδήγησαν στις εκλογές, επειδή αρνήθηκαν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε τοπικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, ο νομός Έβρου είδε χιλιάδες νέους να μεταναστεύουν, το εργοστάσιο ζάχαρης να κλείνει, υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα εφορίες να συρρικνώνονται. Βλέπει καθημερινά καταναλωτές να φεύγουν σε Τουρκία και Βουλγαρία. Γιατί να είναι αισιόδοξος ένας επαγγελματίας, ένας δημόσιος υπάλληλος, ένας άνεργος;
Είμαστε ένα βήμα πριν βγούμε από το τέλμα. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε ένας ανηφορικός και δύσκολος δρόμος, οι συμπατριώτες μας μάτωσαν και έκαναν θυσίες, αλλά η κατάσταση είχε ήδη σταθεροποιηθεί και βρισκόμασταν στο σημείο εξόδου από αυτή την δυσάρεστη κατάσταση. Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε και ο τόπος μας να πάει καλύτερα. Με σταθερότητα και χωρίς επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς. Με ρεαλισμό, αλήθεια, σοβαρότητα, ασφάλεια και όχι υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Εσείς, γιατί είστε ξανά υποψήφιος;
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς πάρα πολύ τους Εβρίτες που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Τους χρωστάω και δεν μου χρωστάνε. Θεωρώ ότι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε τους αγώνες για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον της περιοχής μας.

Στις επαφές μας με τους Έλληνες του εξωτερικού, υπάρχει κάτι που ακούσατε και θα το θυμάστε για μία ζωή;
Οι συναντήσεις με τους Έλληνες του εξωτερικού ήταν για μένα μια εμπειρία ζωής. Όταν για παράδειγμα βρέθηκα στην μακρινή Καμπέρα της Αυστραλίας και συνάντησα τον Αλεξανδρουπολίτη παπα-Πέτρο που είναι ο ιερέας της ελληνικής εκκλησίας, αυτή η εμπειρία δεν θα μπορούσε να ξεχαστεί. Ακόμα, η δασκάλα από τις Φέρρες που γνώρισα σε ένα από τα ελληνικά σχολεία του Σικάγου και δάκρυσε όταν μιλήσαμε για τον τόπο μας, πώς να μην σου μείνει χαραγμένη στο μυαλό και την ψυχή;

Μένουν λίγες μέρες για τις εκλογές. Θα θέλατε να υπήρχε περισσότερος χρόνος;
Όχι, γιατί η μεγάλη προεκλογική περίοδος μόνο κακό κάνει στον τόπο. Προσωπικά έχω επισκεφθεί όλο τον Έβρο το προηγούμενο διάστημα και βρέθηκα σε κάθε γειτονιά, πόλη, χωριό και περιοχή. Όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσουν λοιπόν τα πράγματα, τόσο καλύτερο θα είναι για την πατρίδα μας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας