Τουρκική ακταίωρος καταδίωξε ελληνικό αλιευτικό από τα Ελληνικά χωρικά ύδατα στις εκβολές του ΈβρουΣύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τουρκική πρόκληση σημειώθηκε στις 12 παρά τέταρτο το μεσημέρι. 
Οι Τούρκοι ζήτησαν από τον καπετάνιο να σταματήσει για έλεγχο όμως εκείνος αρνήθηκε και άρχισε να επιστρέφει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Οι κινήσεις της τουρκικής ακταιωρού ήταν απειλητικές για περίπου 25 λεπτά, σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου ναυτιλίας, ώσπου τελικά εμβόλισε την ελληνική ανεμότρατα στην αριστερή πλευρά της πλώρης. Προκλήθηκαν μικρές ζημίες, στην δέστρα και στα ρέλια. 
Τελικά το αλιευτικό κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ όταν έφτασε στο σημείο σκάφος του λιμενικού η τουρκική ακταιωρός είχε αποχωρήσει. 
Καλά είναι στην υγεία του ο καπετάνιος, ο αδερφός του και τα 4 άτομα του πληρώματος.
Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο αδερφός του καπετάνιου και πρόεδρος των παράκτιων αλιέων Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Σαρίκας. 
Ανάστατοι είναι οι αλιείς του Έβρου. Μετά την παρενόχληση όλοι τους επέστρεψαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Το βράδυ θα συνεδριάσουν. 

Ακούστε την μαρτυρία του αδερφού του καπετάνιου: Μοιραστείτε το:

Copyright © 2014 statusradio.gr