Αρχική » Γεροντόπουλος: Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους ομογενείς μας στην Ουκρανία

Γεροντόπουλος: Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους ομογενείς μας στην Ουκρανία

από statusradio.gr
0 σχόλιο

 

Με την ευκαιρία της παρουσίας του, ο κ.Γεροντόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία, όπου στο χωριό Σαρτανά της Μαριούπολης έχασαν την ζωή τους από οβίδα πυροβολικού πολίτες ελληνικής καταγωγής.  Όπως εξήγησε, υπάρχει τόσο από την πλευρά του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών κ.Βενιζέλου όσο και από την δική του, στενή επικοινωνία με τον πρόξενό μας στη Μαριούπολη, κ. Παπανδρέου, ο οποίος επανήλθε πρόσφατα εκ νέου στην έδρα του.  

Παρά τα πενιχρά οικονομικά της χώρας μας, ελήφθη απόφαση να δοθεί μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των θυμάτων, όπως επίσης και μία έκταση οικονομική ενίσχυση στην Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων, προκειμένου να βοηθηθούν στον δύσκολο χειμώνα που τους περιμένει οι ομογενείς μας της Ουκρανίας.

Παράλληλα ο κ. Γεροντόπουλος ενημέρωσε  τα μέλη της Επιτροπής, ότι πρόσφατα με δική του πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης. Αντικείμενο της ήταν η  επίσπευση των διαδικασιών χορήγησης βίζας και απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας στις περιπτώσεις που εκκρεμούν για τους ομογενείς της Ουκρανίας, λόγω της έκκρυθμης κατάστασης στην περιοχή.   

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αποσαφήνισε επίσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του  προέδρου της Επιτροπής Σάββα Αναστασιάδη για το θέμα της ετοιμότητας αν παραστεί ανάγκη μεταφοράς των ομογενών από την Ουκρανία, ότι το ΥΠΕΞ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία είναι έτοιμο να παρέμβει σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου χρειαστεί, επικαιροποιώντας φυσικά τα σχέδια. «Η Ελλάδα έχει σχεδιασμό για όλο τον κόσμο ο οποίος ενεργοποιείται κάθε φορά που χρειάζεται. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα της Λιβύης».  

 

«Να διαδώσουμε την ελληνική γλώσσα παγκόσμια»

Στην παρέμβαση του για την καθιέρωση ημέρας της ελληνικής γλώσσας, ο κ.Γεροντόπουλος αφού συνεχάρη τον παριστάμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας κ.Ιωάννη Κορίνθιο και όσους συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, τόνισε: «Η ελληνική γλώσσα συγκινεί και ενδιαφέρει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλα τα μέρη της Γης. Το βλέπουμε αυτό και το διαπίστωσα και ο ίδιος προσωπικά, επισκεπτόμενος έδρες διδασκαλίας ελληνικής γλώσσας σε όλες τις ηπείρους.

Η γλώσσα μας είναι η έκφραση του ελληνικού πολιτισμού και μέσω αυτής μπορούμε να τον διαδώσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο. Το υπουργείο Εξωτερικών και εγώ προσωπικά από την θέση μου τώρα αλλά και ως απλός βουλευτής, θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας, ώστε να γίνει παγκόσμια γλώσσα».

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας