Αρχική » Έτοιμη να αγοράσει δική της πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου η Τουρκία και να καταλάβει την Κυπριακή ΑΟΖ! Πως αντιδρά η ΕΕ;

Έτοιμη να αγοράσει δική της πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου η Τουρκία και να καταλάβει την Κυπριακή ΑΟΖ! Πως αντιδρά η ΕΕ;

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκική κυβέρνηση έχει έλθει σε επαφή με 2 τουλάχιστον διεθνείς εταιρείες πετρελαίου, οι οποίες όμως απάντησαν αρνητικά, προφανώς γιατί δεν θα ήθελαν να μπλέξουν στα παιχνίδια της ʼγκυρας, ενώ έχουν υπολογίσει και τις επιπτώσεις από την αντίδραση της Λευκωσίας.
Η εγκατάσταση πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου από Τουρκικής πλευράς στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι μια εντελώς παράνομη ενέργεια και η εταιρεία που θα το πράξει κινδυνεύει να χάσει πολλά.
Ταυτόχρονα διαδίδεται πως οι Τούρκοι έχουν κινήσει τις διαδικασίες και είναι έτοιμοι να αγοράσουν δική τους πλατφόρμα από το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο θα αγοράσει την Ελληνική ΔΕΣΦΑ και θα φέρνει φυσικό αέριο στην Ελλάδα μέσω του αγωγού ΤΑΡ!!! Βέβαια είναι δύσκολο από την Κασπία θάλασσα να μεταφερθεί γεωτρύπανο, αλλά όχι αδύνατο.

Στόχος της Τουρκίας φαίνεται πως είναι να δημιουργηθεί σκηνικό έντασης, που θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στη Μεσόγειο, για να παγώσουν έτσι οι διαδικασίες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ, μέχρι να βρεθεί τελική λύση στο Κυπριακό.

Στο μεταξύ το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ, συνεχίζοντας τη σεισμογραφική αποτύπωση του ενεργειακού πλούτου της θαλάσσιας περιοχής.

Εάν όντως η Τουρκία προχωρήσει στην ενοικίαση ή αγορά πλατφόρμας και τη μεταφέρει νοτίως της Κύπρου και εντός των Κυπριακών τεμαχίων, τότε δεν θα γίνεται πλέον λόγος για εισβολή, αλλά για κατάληψη και κατοχή της ΑΟΖ της Κύπρου.

Τι άλλο πρέπει να κάνει η Τουρκία ώστε η διεθνής κοινότητα να προχωρήσει σε λήψη μέτρων και κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, καθώς δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία (χώρα της ΕΕ και του ΟΗΕ), κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα της Κύπρου, πιθανώς κατέρριψε (όπως φαίνεται από τις ιατροδικαστικές δηλώσεις) το αεροπλάνο diamond, καθώς και για τις έρευνες που παρανόμως πραγματοποιεί στην ΑΟΖ της Κύπρου το Τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros;

Γιώργος Κεραμάρης

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας