Αρχική » Που βρίσκεται ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων;;; Στο Μουσείο πάντως, ΟΧΙ!

Που βρίσκεται ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων;;; Στο Μουσείο πάντως, ΟΧΙ!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Έρχονται τουρίστες από τα πέρατα της γης και επισκέπτονται την Ακρόπολη, το Μουσείο της Ακρόπολης και το Αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας.
Και γι’ αυτόν τον λόγο, παρατάθηκε η λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, για να μπορούν οι εκλεκτοί τουρίστες να απολαύσουν τον λαμπρό Ελληνικό πολιτισμό.

Όταν λοιπόν οι τουρίστες επισκέπτονται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, ένα από τα εκθέματα που ψάχνουν με λαχτάρα να δουν και να θαυμάσουν, είναι και ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων.

Όμως, η περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός», η οποία εγκαινιάστηκε στις 6 Απριλίου του 2012, έληξε οριστικά στις 29 Ιουνίου 2014, μετά βαΐων και κλάδων!!!
Ο περίφημος δε μηχανισμός, κλείστηκε σε κάποιο κουτί και κανείς δεν ξέρει πότε και που θα ξαναεκτεθεί!!!

Βρέθηκα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας την Τετάρτη 16 Ιουλίου και δεν μπόρεσα να θαυμάσω την Μηχανισμό των Αντικυθήρων, όπως δεν μπόρεσαν να τον θαυμάσουν και κάποιοι Κινέζοι, Γερμανοί, Αμερικανοί και Ιταλοί που διαμαρτυρήθηκαν μαζί με μένα για το θέαμα που αντικρίσαμε.

Η προθήκη γράφει πως εκεί κάποτε βρισκόταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, αλλά η προθήκη είναι … άδεια !!!…
Η απογοήτευση όλων ήταν τεράστια. Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου, μας είπαν πως ούτε αυτοί έχουν καταλάβει για ποιον λόγο «εξαφανίστηκε» η Μηχανισμός των Αντικυθήρων, όπως επίσης κανένας δεν γνώριζε το πότε επρόκειτο να εκτεθεί και πάλι…

Αντί το περίφημο αυτό έκθεμα, να βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, 365 ημέρες τον χρόνο, ώστε να μπορούν να το θαυμάσουν οι τουρίστες από όλο τον κόσμο, βρίσκεται σε κάποιο κουτί, που κάποτε θα αποτελέσει έκθεμα σε κάποιο Ελληνικό ή ξένο Μουσείο, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσα.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, προσπαθεί η Ελλάδα να προσελκύσει τουρίστες υψηλής ποιότητας…
Θερμά συγχαρητήρια σε αυτόν που είχε την ιδέα του εγκλεισμού του Μηχανισμού των Αντικυθήρων σε κουτί, αντί να βρίσκεται στην προθήκη του Μουσείου.
Κατάφερε να απογοητεύσει τους επισκέπτες του Μουσείου, που έκαναν ίσως και το ταξίδι της ζωής τους προς την Ελλάδα, για να θαυμάσουν και τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Γιώργος Κεραμάρης

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας