Αρχική » Και τώρα η δεύτερη !!!

Και τώρα η δεύτερη !!!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Βγήκαν άραγε πολιτικά μηνύματα από την πρώτη Κυριακή; Σίγουρα βγήκανε.
Όλοι είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο τους.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) τα πήγε καλά στην επαρχία, αλλά και στο κέντρο διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για ήττα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι χαρούμενη καθώς ελπίζει να εκλέξει δήμαρχο στην Αθήνα και περιφερειάρχη στην Αττική. Στην υπόλοιπη Ελλάδα όμως φαίνεται να μην τα πήγε τόσο καλά όσο θα ήθελε.
Το ΚΚΕ αύξησε τα ποσοστά του, η Χρυσή αυγή παγιώθηκε σε υψηλά ποσοστά, οι ΑΝΕΛ μέτρησαν τις δυνάμεις τους και τις έβγαλαν μάλλον ικανοποιητικές και η ΔΗΜΑΡ χαίρεται, καθώς επίσημα δεν υποστήριζε κάποιους, αλλά «δικοί» της πήγαν καλά και βρίσκονται στον δεύτερο γύρο.
Τελικά όλοι πήγαν καλά. Ποιος έχασε; Αυτό θα φανεί την επόμενη Κυριακή.
Θα φανεί κυρίως από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.
Εκεί θα υπάρξει πραγματική καταμέτρηση των δυνάμεων, καθώς οι δημοτικές εκλογές κρίνονται κυρίως στις προσωπικές γνωριμίες και στο μέγεθος του σογιού κάθε υποψηφίου…
Στις Ευρωεκλογές θα δούμε πόσο αντέχει η ΝΔ και πόσο «λίπος» έχει ακόμη ο Έλληνας. Θα δούμε αν υπάρχει το ΠΑΣΟΚ-Ελιά, ή αν «θα τους φάει ο δάκος».
Θα φανεί αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει ρεύμα» ή «πούντιασε», θα δούμε που θα βρεθεί το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ, θα δούμε αν οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να υπάρχουν ή θα γίνουν από 3 χωριά όπως λένε οι κακές γλώσσες, θα φανεί αν θα «φουσκώσει» το ποτάμι ή αν ήταν ένας «τρελοχείμαρρος» που ξεράθηκε και τέλος θα φανεί αν ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη θα επιστρέψει δριμύτερος, όπως φαίνεται, ή θα εξαφανιστεί για πάντα.
Αυτό που δεν είδαμε όμως για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα, είναι προεκλογικός αγώνας για την Ευρωβουλή και όχι για τα εσωτερικά θέματα.
Στην Ευρώπη θα πάνε 21 Έλληνες για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα.
Ποιες θα είναι οι θέσεις τους για τα εθνικά μας θέματα;
Πως έχουν σκοπό να προασπίσουν τα Ελληνικά συμφέροντα στο Ευρωκοινοβούλιο;
Ποια η θέση τους για τα διεθνή θέματα που θα κληθούν να αποφασίσουν ψηφίζοντας στην Ευρωβουλή;
Πόσοι από εσάς που διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές γνωρίζετε τι έχει σκοπό να κάνει στην Ευρώπη το κόμμα που θα υποστηρίξετε;
Αναφέρω χαρακτηριστικά: παράνομη μετανάστευση (αντιμετώπιση και πρόληψη), Ελληνοτουρκικά, ΑΟΖ, ενέργεια, Κυπριακό, ονομασία FYROM, η θέση της Ελλάδας ως προς την Ρωσία και τρίτες χώρες, η Ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική κλπ.
Γνωρίζετε ποιες είναι οι θέσεις του κόμματος που προτίθεστε να ψηφίσετε;
Καλό θα είναι να γνωρίζουμε γι’ αυτά τα θέματα τις θέσεις των κομμάτων που υποστηρίζουμε, ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.

Γιώργος Κεραμάρης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας