Αρχική » Χαιρετισμός Υφυπουργού ʼκη Γεροντόπουλου και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Τυνησίας

Χαιρετισμός Υφυπουργού ʼκη Γεροντόπουλου και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Τυνησίας

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκος Γεροντόπουλος εκπροσώπησε την χώρα μας, στην επίσημη τελετή υιοθέτησης του νέου Τυνησιακού Συντάγματος που διεξήχθη στην Τύνιδα.

Κατά την παραμονή του εκεί και πριν μιλήσει στην πανηγυρική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της Τυνησίας, είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας JOMAA Mehdi και με εκπροσώπους άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλωνο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Στον χαιρετισμό του ο κ.Γεροντόπουλος τόνισε: “Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδος, θα ήθελα να συγχαρώ τον λαό και τα πολιτικά κόμματα της Τυνησίας, για τις προσπάθειες τους για την δημοκρατία, την ειρήνη και την ευημερία.

Η Ελλάδα καλοσωρίζει την υιοθέτηση του νέου Συντάγματος και το διορισμό ης νέας κυβέρνησης. Αυτές οι εξελίξεις αποτελούν ένα σημαντικό σημάδι αισιοδοξίας για το μέλλον της δημοκρατικής μεταρρύθμισης στην Τυνησία.

Η Τυνησία διαδραματίζει έναν σημαντικό και σταθεροποιητικό ρόλο στον αραβικό κόσμο και στην Μεσόγειο. Σας διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταθούν στο πλευρό της Τυνησίας, στηρίζοντας τις προσπάθειες της”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας