Γουόρεν Μπάφετ: Αν οι Έλληνες τύπωναν δραχμές, δεν θα είχαν χρέος! (video)


Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ δήλωσε ότι η χώρα μας αν δεν ήταν στο ευρώ και τύπωνε το δικό της χρήμα, δεν θα είχε χρέος.

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ ανέλυσε το δημοσιονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας πως:
«Η Ελλάδα έχασε τη δύναμή της, επειδή δεν μπορούσε να τυπώσει χρήματα. Αν οι Έλληνες τύπωναν δραχμές, θα είχαν, βέβαια, άλλα προβλήματα, αλλά δεν θα είχαν χρέος. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να τυπώνουμε τα δικά μας χρήματα, αυτό είναι το κλειδί. Και οι 17 χώρες της Ευρωζώνης μπορούσαν παλιά να τυπώσουν χρήματα, αλλά τώρα έχουν παραδώσει στην Ε.Ε. αυτό τους το δικαίωμα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εμείς δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα, μπορούμε να τυπώνουμε, οπότε η πίστωση είναι καλό πράγμα».

Ο Μπάφετ εξηγεί το αυτονόητο, δηλαδή ότι οποιαδήποτε χώρα παραδώσει την νομισματική της πολιτική σε υπερεθνικά κέντρα εξουσίας, χάνει κάθε έλεγχο στην οικονομία της και αδυνατεί να προχωρήσει σε διορθώσεις, χωρίς να εξοντώσει τους πολίτες της.

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μας έβαλε στο Μνημόνιο το 2010, ήμασταν σε θέση να εκβιάσουμε για την επιβίωση μας την ΕΕ, η οποία από τότε μας εκβιάζει συνεχώς, κάθε μέρα, επί τέσσερα χρόνια.

Τότε όποιος μιλούσε για άλλους δρόμους χαρακτηρίζονταν από τα ΜΜΕ και το κατεστημένο, ως προδότης και οπαδός της δραχμής, την οποία όλοι αναθεμάτιζαν.

Τα ίδια είπε πρόσφατα και η ʼνγκελα Μέρκελ:
«Συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε την ΟΝΕ σε μεταγενέστερο χρόνο».
Το είχε αναφέρει η Γαλλική εφημερίδα Le Monde, που έχει στη διάθεσή της τις συνομιλίες από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, στις 19 Δεκεμβρίου.

ʼρα, υπήρχε και άλλος δρόμος χωρίς μνημόνια και τοκογλύφους.
Θα πληρώσει κανείς για το έγκλημα κατά της χώρας και του Ελληνικού λαού;

 

 Μοιραστείτε το:

Copyright © 2014 statusradio.gr