Εντυπωσιακές αποκαλύψεις απο τον Κ.Αίβαλιώτη ύστερα απο την παραβίαση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.


Συστηματική παραβίαση των Ελληνικών χωρικών υδάτων τις τελευταίες δύο μέρες από αλιευτικά  τουρκικά σκάφη συνοδευόμενα από περιπολικά σκάφη  της ακτοφυλακής και του ναυτικού της Τουρκίας καταγράφεται στην περιοχή της Ζουράφας. Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύει το site defencenet.gr τα τουρκικά πλοία φτάνουν σε απόσταση μισού μιλίου από την Ζουράφα εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, ενώ  δεν υπάρχει αντίδραση από την ελληνική πλευρά.

Η Ζουράφα ή αλλιώς Λαδόξερα βρίσκεται ανατολικά της Σαμοθράκης σε περιοχή που πιθανολογείται ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου.

Στην πρωινή εκπομπή του STATUS ο σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κωστής Αίβαλιώτης αποκάλυψε μια εντυπωσιακή συνομιλία που είχε γίνει στο παρελθόν μεταξύ του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Θεόδωρου Ρουσόπουλου και του πρώην Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Σταύρου Ξαρχάκου για το παρελθόν της βραχονησίδας Ζουράφα. Ειδικότερα το 2003, ύστερα από ερωτήσεις του κ. Ξαρχάκου περί της βραχονησίδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο κ. Ρουσόπουλος του τηλεφώνησε και του ζήτησε να σταματήσει να ασχολείται με την Ζουράφα διότι ένα τέτοιο θέμα πλήττει τις Ελλήνοτουρκικές σχέσεις.

 

 

 

Πηγή: www.defencenet.grΜοιραστείτε το:

Copyright © 2014 statusradio.gr