Το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» θέλει ο ιδιοκτήτης της Corporate America


Το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ανάμεσα στα 21 ελληνικά αεροδρόμια για τα οποία θα γίνουν προσφορές από τον αργεντινό ιδιοκτήτη της Corporate America Εδουάρδο Εβρεκιάν, στον επερχόμενο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Αλεξανδρούπολης Στέλιο Ζαντανίδη, σε περίπτωση που αποκρατικοποιηθεί το αεροδρόμιο μας, ο νέος ιδιοκτήτης του οφείλει να επενδύσει σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία ενός παράλληλου αεροδιαδρόμου και η αύξηση του μεγέθους της πίστας με αποτέλεσμα να αυξηθεί η χωρητικότητα αεροσκαφών που θα μπορεί να φιλοξενήσει το αεροδρόμιο.

Όσον αφόρα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, θα διατηρήσει τον ρόλο του επόπτη αεροδρομίων και του πάροχου υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Οι προσφορές θα εξεταστούν από τον ΤΑΙΠΕΔ μετά το καλοκαίρι και σε περίπτωση που εγκριθούν ο ιδιώτης θα εγκατασταθεί μέσα στο 2015.

Ακούστε τι είπε ο αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης στην πρωινή εκπομπή του STATUS με τον Σταύρο Αποστολίδη.

 

 

 Μοιραστείτε το:

Copyright © 2014 statusradio.gr