Αρχική » Χωρίς βίζα οι Τούρκοι στην Ευρώπη, αλλά και επανεισδοχή των λαθρομεταναστών που έρχονται στην ΕΕ

Χωρίς βίζα οι Τούρκοι στην Ευρώπη, αλλά και επανεισδοχή των λαθρομεταναστών που έρχονται στην ΕΕ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η Τουρκία θα υπογράψει την 16η Δεκεμβρίου τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών που εισέρχονται παρανόμως στην ΕΕ, με αντάλλαγμα την έναρξη της διαδικασίας άρσης της υποχρέωσης θεώρησης βίζας για Τούρκους πολίτες.
Η συμφωνία αυτή επετεύχθη στη συνάντηση που είχε στη βελγική πρωτεύουσα ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, με την επίτροπο για τις εσωτερικές υποθέσεις Σεσίλια Μάλστρεμ.
Ο κ. Νταβούτογλου έκανε λόγο για ιστορική ημέρα η οποία ανοίγει το δρόμο για άρση της βίζας για Τούρκους πολίτες όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ το αργότερο σε 3,5 χρόνια.
Από την πλευρά της η κ. Μάλστρεμ είπε πως η βούλησή μας να εργαστούμε από κοινού, μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε τις διαφορές που είχαμε τα τελευταία χρόνια και κατέληξε λέγοντας πως, η υλοποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής συνιστά προϋπόθεση για την άρση της θεώρησης βίζας και η Τουρκία καλείται να ικανοποιήσει μια σειρά από όρους σχετικά με την ασφάλεια των εγγράφων, τη διαχείριση της μετανάστευσης, τη δημόσια τάξη και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας