Αρχική » Ο Έβρος ανοίγει την “πόρτα” στο Αζέρικο φυσικό αέριο

Ο Έβρος ανοίγει την “πόρτα” στο Αζέρικο φυσικό αέριο

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Από τα σύνορα του Έβρου θα περνάει όπως όλα δείχνουν το Αζέρικο φυσικό αέριο μέσω του αγωγού ΤΑΡ. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε πως επελέγη τελικά ο αγωγός ΤΑΡ για την μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη, ο οποίος θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και θα καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας.Σύμφωνα με το econews.gr Πρόκειται για την μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσει 2.000 άμεσες θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και θα προσφέρει σημαντικό έργο στις ελληνικές σωληνουργίες.Επιπλέον θα δημιουργήσει 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Ακόμη, σύμφωνα με δημοσίευμα του euro2day.gr, ο αγωγός θα μεταφέρει το αέριο σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου δεν επρόκειτο να κατασκευάσει δίκτυο ο ΔΕΣΦΑ, λόγω χαμηλής κατανάλωσης.

Το πιο θετικό ωστόσο είναι ότι ο αγωγός ΤΑΡ θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αφού μέσω αυτού θα μπορούν να εισέλθουν στο ελληνικό σύστημα ποσότητες αερίου από την Κασπία, αλλά και τη Βόρεια Αφρική μέσω της Ιταλίας, κάτι που αναμένεται να εξασφαλίσει καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές, με ποσότητες φυσικού αερίου που θα διατίθενται στην ελληνική, αλλά και την ευρύτερη περιοχή (Δυτικά Βαλκάνια, ΝΑ Ευρώπη).

Ακόμη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η διέλευση του ΤΑΡ από περιοχή της Αλβανίας θα επιτρέψει τη δημιουργία μεγάλων υπόγειων αποθηκών τις οποίες σχεδιάζει η εταιρεία, στοιχείο που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο των καταναλωτών ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας