Αρχική » Μόνιμη λύση για τον Έβρο ζητούν οι συνοριοφύλακες

Μόνιμη λύση για τον Έβρο ζητούν οι συνοριοφύλακες

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την ενίσχυση με ανθρώπινο προσωπικό των αστυνομικών διευθύνσεων του Έβρου, ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη αποσπάσεων ζητούν από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας οι συνοριοφύλακες. Η πανελλήνια ομοσπονδία συνοριακών φυλάκων τονίζει με επιστολή που απέστειλε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ ότι οι αποσπάσεις δε φέρνουν σταθερά και αποτελέσματα. Παράλληλα στην επιστολή τονίζεται το πρόβλημα με τη μη λειτουργία αστυνομικών οχημάτων και ζητείται να υπάρξει λύση και για τη φύλαξη των κέντρων λαθρομεταναστών.

Κύριε Αρχηγέ ,
γνωρίζετε ότι από την αρχή των πρώτων αποσπάσεων των αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου και γενικότερα στην Θράκη , κύριο μέλημα μας ως Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. ήταν πέραν των γνωστών αντιρρήσεων η εξαίρεση εργαζομένων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κυρίως υγείας αυτών ή των οικογενειών τους.
Παρόλο που το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στάθηκε αρχικά ανένδοτο στο καθεστώς των εξαιρέσεων σύντομα διαπιστώσαμε πως και αυτό έπλευσε στην ορθή αξιολόγηση του προσωπικού κάνοντας δεκτά τα αιτήματα των αστυνομικών που ζητούσαν εξαίρεση και είχαν πραγματικό πρόβλημα.
Την απόφαση αυτή επικροτήσαμε από την πρώτη στιγμή αφού καταφέραμε όλοι μαζί να διακρίνουμε και να σταθούμε με τον τρόπο των εξαιρέσεων σε ανθρώπινα δράματα των συναδέλφων μας.
Δυστυχώς όμως σήμερα μετά την συνέχιση της επιχείρησης και με τον τρόπο που ενεργείται η επιλογή του προσωπικού από την έκαστη τοπική φυσική ηγεσία προκύπτουν συνεχώς προβλήματα τέτοιου είδους.
Έχουμε να σας επιδείξουμε πολλές περιπτώσεις όπου η κάθε τοπική φυσική ηγεσία έχει δείξει σκληρό πρόσωπο απέναντι στον εργαζόμενο αστυνομικό . Στον εργαζόμενο αυτόν που αντιμετωπίζει σοβαρά οικογενειακά προβλήματα κυρίως όμως υγείας. Αυτών που σήμερα τραβούν τον δικό τους «γολγοθά» για να έρθει να προστεθεί και το σκληρό πρόσωπο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ που δεν μπορεί να αναγνωρίσει και να κατανοήσει τα πραγματικά προβλήματα των κατωτέρων αστυνομικών.
ʼλλωστε τι νόημα θα έχει ένας επιπλέον ή δέκα επιπλέον συναδέλφων στον Έβρο την ώρα που το 90% των υπηρεσιακών οχημάτων στα σύνορα βρίσκονται σε ακινησία, και όλοι οι συνάδελφοι διατίθεται μόνο για κατόπτευση και για σκοπιές στις Υπηρεσίες. Πόσο μάλιστα όταν αυτοί οι εργαζόμενοι κάνουν τον δικό τους προσωπικό αγώνα για να σταθούν όρθιοι και δυνατοί μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.
Πέραν όλων των άλλων , θέτοντας και πάλι το ζήτημα της μόνιμης επίλυσης της ενίσχυσης σε προσωπικό των Διευθύνσεων που ασχολούνται είτε με την φύλαξη των συνόρων είτε με την ασφάλεια των κέντρων φιλοξενίας θεωρούμε πως έχει φτάσει ο καιρός το Αρχηγείο να αναλάβει πρωτοβουλία για την υλοποίησή του. Για να σταματήσει η περιφέρεια να αιμορραγεί κάθε μήνα από προσωπικό , για να εργαστούν οι συνάδελφοι σε μόνιμη βάση και να υπάρξουν σταθερά αποτελέσματα. Δεν είναι πλέον έκτακτες οι ανάγκες ενίσχυσης αλλά πάγιες και απαραίτητες. Στην κατεύθυνση αυτή σας καλούμε και πάλι να προχωρήσετε στην άμεση ενίσχυση είτε με μετάθεση είτε με μακροχρόνια απόσπαση των συναδέλφων που κατάγονται από τις περιοχές αυτές ή επιθυμούν να υπηρετήσουν στις περιοχές αυτές όπως επίσης και με νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων στις ευαίσθητες περιοχές για την μετανάστευση.
Χωρίς να μακρηγορούμε , παρακαλούμε όπως πρώτα εσείς επιδείξετε την ανάλογη ευαισθησία για όλες αυτές τις περιπτώσεις – όπως και έχετε κάνει στο παρελθόν – κατανοώντας τα ανθρώπινα δράματα προβαίνοντας στην εξαίρεση πρώτα αυτών των συναδέλφων και δίνοντας οριστική λύση προς όφελος όλων στο θέμα της μόνιμης ενίσχυσης των ευαίσθητων περιοχών.

Πηγή: thrakinea

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας