Αρχική » Το παραεμπόριο στην Αλεξανδρούπολη

Το παραεμπόριο στην Αλεξανδρούπολη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το θέμα του παραεμπορίου συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε με τον αστυνομικό διευθυντή Ιωακείμ Τσουκνάδη, αλλά και τον Δήμαρχο της πόλης Βαγγέλη Λαμπάκη, το προεδρείο του εμπορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης.
Μιλώντας στον Status Radio 94,2 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ, δήλωσε πως συμφωνήθηκε η ανάγκη καταπολέμησης της μάστιγας του παράνομου εμπορίου, μέσω της διενέργειας συστηματικών ελέγχων, κατάσχεση και καταστροφή των παράνομων εμπορευμάτων, σε ολόκληρο τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης.
Όπως είπε ο κ. Χατζημιχαήλ, το παραεμπόριο φτάνει το 30% της κίνησης της αγοράς και τα χρήματα από αυτό φεύγουν από την Ελλάδα και την τοπική οικονομία.
Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να καλούν την αστυνομία και να καταγγέλλουν το παραεμπόριο.
Κατά τη συνάντηση του προεδρίου με τον Δήμαρχο, ζητήθηκε και η μετεξέλιξη του ιστορικού κέντρου της Αλεξανδρούπολης σε ανοικτό εμπορικό κέντρο.
Οι έμποροι προτείνουν να γίνουν οι απαραίτητες αστικές παρεμβάσεις ώστε να γίνει ελκυστικό το κέντρο και να προσομοιάζει σε εμπορικό χωριό, ανάλογο με αυτά του εξωτερικού.
ʼλλωστε το υπουργείο ανάπτυξης προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη κοινοτικού προγράμματος για την κατασκευή των πρώτων πιλοτικών ανοικτών εμπορικών κέντρων σε 5 πόλεις της Ελλάδος.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος εμφανίζεται θετικός στην πρόταση αυτή και πρότεινε να συζητηθεί το θέμα αναλυτικά την ερχόμενη εβδομάδα.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας