Ιαπωνική εταιρεία έχει τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού μας Ύμνου !!!


Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε πριν λίγες ώρες στην Βουλή, ότι ξένη ιδιωτική εταιρεία έχει τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού μας Ύμνου, σε συγκεκριμένη εκτέλεση.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής, ο υπουργός Πολιτισμού ομολόγησε ότι τα πνευματικά δικαιώματα συγκεκριμένης εκτέλεσης του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου, ανήκουν στην εταιρεία ΙΟDA – Orchard με έδρα το Λος ʼντζελες και μεγάλο μέτοχο στην εταιρεία SONY Music και όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε αυτήν!
Η ερώτηση είναι, πώς πήραν τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου, έστω και διαδικτυακά;
Ποιος, πότε και πόσο τα πούλησε;
H επιβεβαίωση έγινε από τον Υπουργό, μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά, Τέρενς Κουίκ και Γαβριήλ Αβραμίδη, στην οποία καταγγέλλουν ότι ιδιωτική εταιρεία, ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού μας Ύμνου.
Ο Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, που δεν έχει ευθύνη για το ζήτημα, καθώς η απόκτηση των πνευματικών δικαιωμάτων έγινε πολύ πριν αναλάβει Υπουργός Πολιτισμού, είπε ότι «δεν πρέπει να υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση με τον Εθνικό Ύμνο γιατί έχει εμβληματική αξία».
Στην ομιλία του επίσης ανέφερε:
«Εμείς έχουμε παρέμβει και ήδη οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν αναγνωρίσει ότι είναι δικό τους λάθος. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι λαμβάνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο Εθνικός Ύμνος να τύχει πλήρους προστασίας και να μην έχουμε τέτοια γεγονότα που ενοχλούν το σύνολο των Ελλήνων, ανεξάρτητα του τι ψηφίζουν».
Δεν απάντησε όμως καθαρά για το εάν έχουν παραχωρηθεί ή όχι στο youtube τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου.

Διαβάστε εδώ το αρχικό άρθρο για το θέμα:

http://www.statusradio.gr/article/642

Πηγή: defencenetΜοιραστείτε το:

Copyright © 2014 statusradio.gr