Αρχική » Ελλάδα και Κύπρος οι μόνοι σταθεροί κρίκοι στην Αν. Μεσόγειο, λέει ο Υφ.Εξ. Κυριάκος Γεροντόπουλος

Ελλάδα και Κύπρος οι μόνοι σταθεροί κρίκοι στην Αν. Μεσόγειο, λέει ο Υφ.Εξ. Κυριάκος Γεροντόπουλος

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ελλάδα και Κύπρος οι μόνοι σταθεροί κρίκοι στην Αν. Μεσόγειο, λέει ο Υφ.Εξ. Κυριάκος Γεροντόπουλος

Η ταύτιση απόψεων Αθηνών και Λευκωσίας στο Κυπριακό επαναβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Κυριάκος Γεροντόπουλος.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεροντόπουλος είπε πως συμφώνησαν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως Αθήνα και Λευκωσία, παρά την οικονομική κρίση, αυτή τη στιγμή είναι οι μόνοι σταθεροί κρίκοι στην Ανατολική Μεσόγειο και παράγοντες σταθερότητας.
Ο κ. Γεροντόπουλος ανέφερε πως συζήτησαν σημαντικά θέματα.
«Επαναβεβαιώσαμε την ταύτιση απόψεων πάνω στο Κυπριακό, σε αυτή την κρίσιμη φάση του», είπε και πρόσθεσε πως συμφώνησαν στο ότι Αθήνα και Λευκωσία, παρά την οικονομική κρίση που περνούν, αυτή τη στιγμή είναι οι μόνοι σταθεροί κρίκοι στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πραγματικά παράγοντες σταθερότητας, κάτι το οποίο ο Ελληνισμός μπορεί να το αξιοποιήσει, όπως ανέφερε
«Πιστεύω ότι με βάση αυτά μπορούμε να έχουμε καλύτερες προοπτικές για το μέλλον και να δώσουμε στους Έλληνες την ελπίδα, που πραγματικά αυτή την ώρα την έχουν ανάγκη», επεσήμανε ο κ. Γεροντόπουλος.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας είχε συνάντηση στη Βουλή με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αβέρωφ Νεοφύτου
Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεροντόπουλος είπε ότι «οι θέσεις Ελλάδας και Κύπρου, Αθήνας και Λευκωσίας, είναι ταυτόσημες, ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για το Κυπριακό, όπου πραγματικά έχουμε δείξει ότι εμείς θέλουμε την Κύπρο ενωμένη και ελεύθερη, χωρίς στρατεύματα κατοχής, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο για χώρα μέλος της ΕΕ, κάτι το πρωτοφανές».
Όπως είπε, «είναι μια μαύρη κηλίδα στην ΕΕ μια χώρα που έχει στρατεύματα κατοχής», προσθέτοντας ότι θα πρέπει, «με βάση τις αρχές και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να προχωρήσουμε στη λύση του Κυπριακού, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό το οποίο κάνουμε Αθήνα και Λευκωσία βγαίνει από μέσα μας, είναι υποχρέωση ηθική στους ήρωες που έπεσαν για τη λευτεριά της μεγαλονήσου, και θα συνεχίσουμε έτσι και θα προχωρήσουμε μαζί σε όλα τα βήματα. Τις προκλήσεις θα τις αντιμετωπίσουμε μαζί και θα τα ξεπεράσουμε όλα ενωμένοι», είπε.
Πρόσθεσε ότι «πάνω από όλα Αθήνα και Λευκωσία, με όλα τους τα προβλήματα τα οικονομικά, είναι η μόνη σταθερή σε αυτήν την κρίσιμη περιοχή του κόσμου, την Ανατολική Μεσόγειο».
«Εμείς αποτελούμε νησίδες σταθερότητας και ξέρουν όλοι ότι, εάν θέλουν πραγματικά να επικρατήσει ειρήνη σε αυτήν την περιοχή, μέσα από την Αθήνα και τη Λευκωσία μπορούν να το πετύχουν. Αυτό είναι επιτυχία του Ελληνισμού ότι δείχνουμε ότι είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας, σταθεροί στις συμμαχίες μας, σταθεροί στις ιδέες μας για ειρήνη σε όλο τον κόσμο», είπε.

Ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε και το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου και κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Πηγή: philenews.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας