Πράσινο φως για LNG σε Αλεξανδρούπολη και αγωγό στους Κήπους


Οκτώ έργα για την Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της Κομισιόν με 250 έργα υποδομής στον τομέα της ενέργειας, που θα μπορούν να είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση ύψους 5,85 δισ. ευρώ την περίοδο 2014- 20. Ανάμεσα σε αυτά που δίνει προτεραιότητα είναι δυο που έχουν σχέση με τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη.
Πιο συγκεκριμένα, πράσινο φως για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δόθηκε στουςσταθμούς αποθήκευσης LNG (φυσικό αέριο) στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα αλλά και σε παρεμβάσεις στους σταθμούς στους Κήπους, αλλά και στον αγωγό μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας (ITGI). Παράλληλα, για τη Θράκη υπάρχει η έγκριση για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Βουλγαρίας, μεταξύ Ανατολικής Μαρίτσα- Νέα Σάντας και τη διασύνδεση με φυσικό αέριο της Κομοτηνής με τη Στάρα Ζαγορά
Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόκειται για «έργα κοινού ενδιαφέροντος», για τα οποία θα προβλέπονται ταχείες διαδικασίες αδειοδότησης και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, καθώς και δυνατότητα πρόσβασης στον χρηματοδοτικό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη».Μοιραστείτε το:

Copyright © 2014 statusradio.gr