Οι εκπαιδευτικοί του Βορείου Έβρου απεργούν


ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1. Ολοκληρώθηκε η συνέλευση των αντιπροσώπων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας. Οι καθηγητές ψήφισαν με ποσοστό 90,2% υπέρ της απεργίας διαρκείας.
Από τις 16/9 αρχίζουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

2. Τρίτη 10/9: Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη πλατεία Ορεστιάδας στις 7μμ ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο Γενικό Λύκειο και την Τεχνολογική Εκπαίδευση που ψηφίζεται στη Βουλή. Ταυτόχρονα η ΟΛΜΕ οργανώνει πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα.
Νέες τροπολογίες στο νομοσχέδιο προβλέπουν Αύξηση 10% των μαθητών ανά τμήμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις (αυτό σημαίνει 33 μαθητές ανά τμήμα!!). Νέες αλλαγές προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων στο Λύκειο. Προβλέπεται ακόμη η δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν (και οι ίδιοι εξαιρέθηκαν μετατασσόμενοι σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) να διατεθούν για παροχή έργου στα Επαγγελματικά Λύκεια εντός της ίδιας διεύθυνσης στην οποία έχουν μεταταχθεί.

3. Τετάρτη 11/9: Εκπαιδευτικά συλλαλητήριο στη πλατεία Ορεστιάδας και πλατεία Διδυμοτείχου στις 11.30πμ.
Την ημέρα αυτή καλούμε τους καθηγητές να συμμετάσχουν κανονικά στον αγιασμό των σχολείων τους και αμέσως μετά σε κάθε σχολείο να γίνει συζήτηση με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την κατάσταση στην εκπαίδευση αλλά και τα προβλήματα κάθε σχολείου ξεχωριστά. Κατόπιν θα ακολουθήσουν τα συλλαλητήρια στις δύο πόλεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ!!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                Ο Γ . Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                                           Καπαρός ΑντώνηςΜοιραστείτε το:

Copyright © 2014 statusradio.gr