Αρχική » Έφυγε ο Δημήτρης Κρεωνάς

Έφυγε ο Δημήτρης Κρεωνάς

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σε ηλικία 65 χρόνων έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Αλεξανδρουπολίτης και μέλος του ΚΚΕ Δημήτρης Κρεωνάς.

Σε ανακοίνωσή της για το θάνατό του η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος το θάνατο του σ. Δημήτρη Κρεωνά που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο σ. Δημήτρης Κρεωνάς γεννήθηκε το Γενάρη του 1948 στην Αλεξανδρούπολη, καταγόμενος από εργατική οικογένεια. Ήταν δασολόγος στο επάγγελμα.

Τελείωσε το δημοτικό και γυμνάσιο στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια έδωσε εξετάσεις και πέρασε στη Γεωπονική Δασολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1967, απ’ όπου αποφοίτησε το 1975.

Τα χρόνια της δικτατορίας τον βρίσκουν φοιτητή και το Νοέμβρη του 1973 παίρνει μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης όπου συνελήφθη και κρατήθηκε για 10 ημέρες στην Ασφάλεια.

Στις πρώτες ελεύθερες φοιτητικές εκλογές εκλέγεται στο ΔΣ της Γεωπονικής Δασολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αντιπρόσωπος στο πρώτο συνέδριο της ΕΦΕΕ.

Το 1978 γίνεται μέλος του ΚΚΕ και εντάσσεται στην Κομματική Οργάνωση της Αλεξανδρούπολης. Εκλέγεται μέλος της Επιτροπής Πόλης της Αλεξανδρούπολης και το 1979 Γραμματέας της. Το 1980 εκλέγεται στη Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ και μέλος στο γραφείο της Νομαρχιακής Επιτροπής. Το 1982 εκλέγεται Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου. Είχε ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων στο νομό Έβρου, στην ανάπτυξη του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Από το Φλεβάρη του 1990 ήταν μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και πρωτοστάτησε στην ανασύνταξη του Κόμματος μετά την κρίση 1989-1991, ως Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στο 13ο Συνέδριο και επανεκλέχθηκε στα Συνέδρια 14ο, 15ο, 16ο, 17ο και 18ο.

Μέχρι σήμερα ήταν μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Την περίοδο της κρίσης 1989 – 1991 έδωσε τη μάχη ενάντια στη διάλυση του ΚΚΕ που προωθούσε η οπορτουνιστική ομάδα που πήγε στο Συνασπισμό.

Τίμησε μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του την ιδιότητα του μέλους και στελέχους του ΚΚΕ, παραμένοντας πιστός στις αρχές και τα ιδανικά του, στην πάλη για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει τα συλλυπητήριά της στη σύζυγό του Θεανώ, στα παιδιά του Αποστόλη και Δημήτρη, στους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 09/08/13 και ώρα 11 το πρωί, στα Νέα Νεκροταφεία Αλεξανδρούπολης και θα είναι πολιτική».

Ανακοίνωση για το θάνατο του Δ. Κρεωνά εξέδωσαν και η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η Τομεακή Οργάνωση Έβρου του ΚΚΕ.

πηγή 902

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας