Αρχική » Σύλληψη δύο ημεδαπών για απόπειρα ληστείας

Σύλληψη δύο ημεδαπών για απόπειρα ληστείας

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Συνελήφθησαν χθες (3-7-2013) το απόγευμα και σήμερα (4-7-2013) τις πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας, Τροχαίας Κομοτηνής και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Κομοτηνής, ο 24χρονος με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο εταιρείας, προκειμένου να αφαιρέσουν τις εισπράξεις της ημέρας.

Συγκεκριμένα, ο άγνωστος δράστης, φορώντας κράνος μηχανής, επιχείρησε να ακινητοποιήσει το φορτηγό, αρχικά με την απειλή όπλου και στη συνέχεια αφού ο οδηγός του δεν υπάκουσε, πυροβολώντας κατά του φορτηγού, χωρίς να τα καταφέρει και χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Λίγο πιο κάτω, ο 24χρονος, επιχείρησε επίσης να ακινητοποιήσει το φορτηγό, τοποθετώντας στο οδόστρωμα ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ακολούθως οι δύο δράστες, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

ʼμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, προς αναζήτηση των δραστών, με αποτέλεσμα, λίγες ώρες αργότερα, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, να εντοπίσουν σε αγροτική περιοχή, πλησίον του σημείου της ληστείας, τον 24χρονο και να τον συλλάβουν.

Στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, εντοπίσθηκε και συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ο 27χρονος, για τον οποίο προέκυψε ότι κατά το παρελθόν εργαζόταν στην συγκεκριμένη εταιρεία και παρείχε πληροφορίες στους άλλους δύο δράστες για τη διάπραξη της ληστείας. Επίσης προέκυψε ότι μετά την απόπειρα της ληστείας, διευκόλυνε με το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητό του, τη διαφυγή του άγνωστου μέχρι στιγμής συνεργού.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμη ότι το δίκυκλο μοτοποδήλατο που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάπραξη της απόπειρας ληστείας, το είχαν αφαιρέσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο από την πόλη της Κομοτηνής.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αγροτική περιοχή, πλησίον του σημείου της απόπειρας ληστείας και στο σπίτι του 24χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 77 φυσίγγια των 9 mm
• 1 κυνηγετική καραμπίνα
• 2 κράνη μηχανής
• 1 κουκούλα (full-face)
• 1 μπουφάν
• 1 σετ καθαρισμού πυροβόλου όπλου
• 1 κινητό τηλέφωνο

Κατασχέθηκαν επίσης ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα (1) δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Ο 24χρονος κατηγορείται επίσης για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και κλοπή δικύκλου, ενώ ο άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κλοπής δικύκλου, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες και η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας