Αρχική » Ο κάθετος άξονας δε θα ολοκληρωθεί ούτε το 2020

Ο κάθετος άξονας δε θα ολοκληρωθεί ούτε το 2020

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Περιφερειακής Αναγέννησης Γιώργος Παυλίδης, αμφισβητεί τη χρησιμότητα κατασκευής του κάθετου άξονα της Ξάνθης και τη χρηματοδότηση του και υποστηρίζει ότι το έργο δε θα έχει ολοκληρωθεί ούτε το 2020.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

««Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν»… Η παρουσίασή  στη Μύκη  της πολυδάπανης μελέτης του «Κάθετου Αξονα Ξάνθη-Βουλγαρικά  Σύνορα», όπως κατ΄ ευφημισμό την βάπτισαν, ο κ. Γιαννακίδης και η Εγνατία ΑΕ,  με προϋπολογισμό 8,9 εκατ/ρια, ή  185.000 ευρώ το χ/τρο, δεν αφορά παρά περιορισμένη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου, που διατηρείται στο σύνολό του. Οι μελέτες μόνον «οδικό  άξονα»  δεν αφορούν αλλά κοινό δρόμο , με άσφαλτο 7,5 μέτρων,  πολύ στενότερο  από το σύνολο σχεδόν των επαρχιακών οδών  του νομού Ξάνθης και με δυνατότητα μέσης ταχύτητας  μόλις 60 χιλιόμετρα την ώρα!!!

 Κατά την παρουσίαση με τα πολλά ερωτηματικά:

Δεν μας είπαν  ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση κατασκευής του έργου.

Δεν μας είπαν  ότι δεν μπορεί να ενταχθεί στην παρούσα αλλά στην επόμενη προγραμματική περίοδο, εάν υπάρχουν πόροι.

Δεν μας είπαν   πόσα εκατομμύρια ευρώ(15-20;;) δαπανήθηκαν για μελέτες από το Υπουργείο και την Περιφέρεια για τον «κάθετο άξονα» .

Δεν μας είπαν  ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πριν το 2020 άλλη δίοδος , πλην αυτής του Αγίου Κωνσταντίνου .

Δεν μας είπαν  ότι τέτοιος δήθεν «κάθετος» που σχεδιάζουν υπάρχει. Μόνο που δεν είναι οδικός άξονας και κόστισε  η κατασκευή του ούτε όσο το 1/2 των μελετών που παρουσιάζονται!!!

Δεν μας είπαν  γιατί προβλέφθηκε κατασκευή για ταχύτητα 80 χ/ω  στην οδό Κομοτηνή Νυμφαία- Μάκαζα,με μέσο κόστος κατασκευής ανά χ/τρο  4 εκατομμύρια (!), ενώ  η αντίστοιχη  ταχύτητα για την Ξάνθη είναι μόλις 60 χ/ω, όσο και η σημερινή, με προβλεπόμενο κόστος κατασκευής μόλις 700 χιλ. ευρώ!!

Δεν μας είπαν  ότι από το 2006 ο δρόμος έχει φορέα υλοποίησης (ποιάς  άραγε και για πότε) την Εγνατία οδό ΑΕ και συντήρησης την Περιφέρεια(όπως και πριν)  ενώ προσπαθούν,αποσιωπώντας την αλήθεια, να επιρρίψουν ευθύνες σε αναρμόδιους.

Δεν μας είπαν  ότι απέρριψαν την ανατολική παράκαμψη της πόλης Ξάνθης προς την Εγνατία οδό (ποιοι και γιατί άραγε;) , με αποτέλεσμα- και  τα μεγάλα φορτηγά- να διέρχονται μέσα από την πόλη .

« Γιατί τόσο φτωχά χαρακτηριστικά στο  κάθετο δρόμο της Ξάνθης; Γιατί τόσες εκπτώσεις; Παρουσίασαν ένα δρόμο που κάθε άλλο παρά «κάθετος άξονας» είναι ,όπως θέλουν να τον λένε και που δεν θα ολοκληρωθεί ούτε το 2020.  Είναι δυνατόν να αποτελεί τμήμα του  ο χωματόδρομος που άνοιξε η Νομαρχία το 2001; Πώς συναίνεσαν και πανηγυρίζουν γι αυτά; Τέτοιον δρόμο  προς τα σύνορα έχει η Ξάνθη. Κάθετο Οδικό  ʼξονα επεδίωκε. Με τις ίδιες πρακτικές αναβλητικότητας  και όχι μόνον,  μας ανάγκασαν να ανοίξουμε τον δρόμο προ 4ετίας, από τον ʼγιο Κων/νο.  Η Ξάνθη , διαφορετικά, θα έμενε χωρίς δίοδο προς το εξωτερικό μέχρι το 2020 τουλάχιστον.  Μας κούρασαν οι «μελέτες» και οι ανέξοδες υποσχέσεις του κ. Γιαννακίδη ,όπως και ο ανέξοδος κατάλογος των έργων που δήθεν «θα» ενταχτούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο,σε χρόνο που απομάκρυνση του είναι δεδομένη.Τρία χρόνια  η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν παραμένει απλώς στάσιμη αλλά πισωγυρίζει. Δεν κατάλαβα, τι επεδίωξαν να μας  πουν  στην παρουσίαση τους προχθές; Ότι γίνονται  μελέτες για ένα στενό δρόμο;   Το βέβαιο είναι  ότι η όλη ενέργεια εντάσσεται σε ένα πολύ  πρόωρο προεκλογικό πανικό του απερχόμενου κ. Γιαννακίδη, όπου συμμετέχει και η Εγνατία Οδός.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας