Αρχική » Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον STATUS 94.2

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον STATUS 94.2

από statusradio.gr
0 σχόλιο

           Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης,  με αφορμή τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μίλησε στον Σταύρο Αποστολίδη, στην  πρωινή εκπομπή του STATUS 94.2.

            Αρχικά, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις που ήθελε να επιτύχει με την κ. Μέρκελ, οι οποίες όμως δεν επιτεύχθηκαν εξαιτίας των διαφορετικών βλέψεων και των διαφωνιών του με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Όπως είπε το πολιτικό πλαίσιο του ΛΑ.Ο.Σ, είναι η απαγόρευση ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, η αποφυγή μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και η απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Το πλαίσιο όμως αυτό ήταν αντίθετο με τις απόψεις των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, γεγονός που οδήγησε τελικά στην αποχώρησή του. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Κάποιοι πούλησαν την πατρίδα για τα γαλόνια».

            Ακόμη αρνήθηκε ότι βρίσκεται σε μια περίοδο «πολιτικής μοναξιάς», καθώς όπως ανέφερε το γεγονός ότι το κόμμα είναι εκτός κοινοβουλίου δε σημαίνει ότι δεν είναι «ενεργό», αφού οι ιδέες του χρησιμοποιούνται από κόμματα που είναι στη Βουλή. Τέτοιες ιδέες είναι η επαναφορά της θανατικής ποινής για κάποια εγκλήματα, άποψη που ενστερνίζεται και η Χρυσή Αυγή, όπως επίσης και η άποψη περί συμμαχίας με τις χώρες του Νότου, που χρησιμοποιείται επανειλημμένα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Όπως είπε «Δεν αισθάνομαι μοναξιά και απομόνωση, γιατί οι ιδέες μου πρωταγωνιστούν».

            Κατά την συνομιλία, ο Σ. Αποστολίδης ρώτησε τον κύριο Καρατζαφέρη για την τωρινή του σχέση με τον ʼδωνη Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, οι οποίοι εντάχθηκαν στη Ν.Δ. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ επιβεβαίωσε τις καλές σχέσεις με τον κ. Γεωργιάδη, ενώ όσον αφορά την επικοινωνία του με τον κ. Βορίδη είπε πως «μάλλον ο βουλευτής αισθάνεται ακόμα αμήχανα όταν επικοινωνεί μαζί μου». Παρά όλα αυτά δεν φάνηκε να κρατάει κακία στους δύο βουλευτές για τις επιλογές τους κάτι που φαίνεται από την δήλωση του, «οι άνθρωποι δεν μπορούν να αποκεφαλίζονται για μια αλλαγή στο ιδεολογικό μετερίζι».

            Αντίθετα χαρακτήρισε αρνητικά τη στάση της κυρίας Μπακογιάννη στο πολιτικό σκηνικό, για την οποία είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι για να είναι» χωρίς αρμοδιότητες και ευθύνες.

            Αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ χαρακτήρισε τις  προσπάθειες της Βουλής μάταιες και ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από αυτή την πολιτική. Όπως είπε: «Πρέπει να πάρουμε το τιμόνι της οικονομίας στα χέρια μας και να φύγουμε από το ΔΝΤ».

            Κατά τον κ. Καρατζαφέρη με  το «πρώτο ατύχημα» η κυβέρνηση θα πέσει και θα πάμε σε εκλογές. Η επόμενη ψήφιση νομοσχεδίου θα φέρει διαφωνίες στη Ν.Δ και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και θα βρεθούμε στον ίδιο φαύλο κύκλο.

            Σε ότι αφορά την ανασυγκρότηση του ΛΑ.Ο.Σ. ο κ. πρόεδρος είπε ότι από το κόμμα  έφυγαν οι γραφικοί και οι φανατικοί. Από τα 135 άτομα που αποτελούν το κόμμα, τα 120 είναι καινούργια. Ακόμη το γεγονός ότι πολλά μέλη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Χρυσή Αυγή, αλλά και το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τη Ν.Δ. γράφτηκαν στο ΛΑ.Ο.Σ, δίνει στο κόμμα αλλά και στον ίδιο μια προσωπική και πολιτική ενδυνάμωση.

            Επιπλέον παρουσίασε την άποψη του για την πολιτική της Χρυσής Αυγής. Ισχυρίστηκε πως διαφωνεί με την ιδεολογία της, την οποία χαρακτήρισε «χύμα». Εξήγησε την αντίθεση του με την πολιτική αυτή λέγοντας πως: «Όταν είσαι μέσα στη Βουλή διδάσκεις δημιουργείς μια αντίληψη και ιδεολογία». Τέλος, δήλωσε πως κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής θα μπορούσαν να είναι και μέλη του ΛΑ.Ο.Σ, αλλά όσον αφορά ειδικά τον κ. Κασιδιάρη, είπε πως θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΛΑ.Ο.Σ αλλά με πολλές αλλαγές στη συμπεριφορά του.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας