Αρχική » “Διώχνουν την μοναδική δημοτική αστυνομικό του δήμου Μαρώνειας – Σαπών”

“Διώχνουν την μοναδική δημοτική αστυνομικό του δήμου Μαρώνειας – Σαπών”

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης σε επιστολή την οποία έστειλε σήμερα, στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη διαμαρτύρεται έντονα για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και για την στέρηση από τις υπηρεσίες του δήμου της μοναδικής δημοτικής αστυνομικού, η οποία έφερε σημαντικά αποτελέσματα από την ημέρα ανάληψης της υπηρεσίας της.

Ο κ. Ιωαννάκης επισημαίνει ότι: «η καταδίκη των δήμων σε συνεχή υποβάθμιση θα επιφέρει και τον επιθανάτιο ρόγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι δήμοι μας πλέον βαδίζουν πάνω σε κόκκινη γραμμή και ενώ έχουμε εξυγιάνει τα οικονομικά μας (σημ. ο δήμος Μαρώνειας – Σαπών παρουσιάζει πλεόνασμα το 2012, άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ) εν τούτοις το κλίμα τρομοκρατίας και η άκρατη γραφειοκρατία που ασκείται στους υπαλλήλους από την κυβέρνηση παράλληλα με την απειλή απολύσεων, τους έχει φέρει σε πλήρη αδράνεια και απόγνωση.
Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή στερεί από τις υπηρεσίες της την μοναδική δημοτική αστυνομικό του δήμου μας, η οποία με αυταπάρνηση και πέρα από το ωράριό της προσφέρει μοναδικό έργο το οποίο νοικοκυρεύει τον δήμο μας και σε μικρό χρονικό διάστημα τον έχει βάλει σε τάξη.
Αν η κυβέρνηση θέλει να υποβαθμίσει κι άλλο την τοπική αυτοδιοίκηση ας μας το ξεκαθαρίσει, ώστε κι εμείς ως δημοτική αρχή ή να αποδεχθούμε τον ήδη υποβαθμισμένο ρόλο μας ή να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας».

Παραθέτουμε και επιστολή διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί των Σαπών:

Εμείς οι ιδιοκτήτες Ταξί των Σαπών διαμαρτυρόμαστε έντονα για την άδικη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών, καταδικάζοντας τις μικρές κοινωνίες σε απαξίωση και χάος. 
Είμαστε ένας μικρός δήμος με μία μόνο δημοτική αστυνομικό η οποία από την στιγμή που ανέλαβε υπηρεσία κατόρθωσε να βάλει σε τάξη την κυκλοφορία και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και του κέντρου των Σαπών.
Η συμβολή της είναι τόσο σημαντική, εφόσον άλυτα προβλήματα κυκλοφορίας και καθαριότητας στις Σάπες λύθηκαν από την έγκαιρη παρέμβασή της στον τομέα των αρμοδιοτήτων της.
Με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας δήμου Μαρώνειας – Σαπών επανερχόμαστε στο παλιό καθεστώς όπου η ελλιπής αστυνόμευση έφερνε χάος και ακαταστασία στις Σάπες και σε όλους τους όμορους οικισμούς του δήμου μας.
Ζητούμε από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον Υπουργό Εσωτερικών να ρυθμίσει έτσι το ζήτημα της Δημοτικής Αστυνομίας ώστε σε δήμους μικρούς και με ελλιπή αστυνόμευση να παραμείνει ικανός αριθμός τους, για να μην διασαλευτεί η τάξη και η ασφάλεια αλλά και η εύρυθμη λειτουργία των οικισμών της περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας