Αρχική » Απάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών ʼκη Γεροντόπουλου στην Βουλή

Απάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών ʼκη Γεροντόπουλου στην Βουλή

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ʼκης Γεροντόπουλος απάντησε στην Βουλή σε επερώτηση της “Χρυσής Αυγής” για θέματα της αρμοδιότητας του, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Παράλληλα, ο νέος ΥΦΥΠΕΞ παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας, όπου μίλησε για τις δραματικές εξελίξεις στην Αίγυπτο και τη Συρία, αλλά και τις συναντήσεις που είχε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο κ.Γεροντόπουλος τόνισε: «Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος μου έκανε μία ενημέρωση για όσα συμβαίνουν αυτήν την ώρα στην Αίγυπτο. Μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής η ελληνική Ορθοδοξία δεν έχει προβλήματα στην περιοχή, δεν έχουν γίνει επιθέσεις εναντίον ναών μας και γενικά υπάρχει σεβασμός απέναντι στην Ορθοδοξία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Κατόπιν είχαμε μακρά συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
Το καλό είναι ότι έχουν μπει σε τάξη πολλά θέματα, αλλά το Πατριαρχείο έχει την ευθύνη όλης της Αφρικής και ο Πατριάρχης κάνει μεγάλη προσπάθεια να μεταφέρει το μήνυμα της Ορθοδοξίας σε κάθε γωνιά της Αφρικής, σε χώρες που δεν υπάρχουν ναοί, ακόμη και σε εμπόλεμες ζώνες. Εκείνο το οποίο με παρακάλεσε είναι να συνταξιδέψω μαζί του, καθώς έχει να επισκεφθεί έλληνας εκπρόσωπος της Πολιτείας μας την Αφρική πάνω από σαράντα χρόνια».

Ακόμη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ʼκης Γεροντόπουλος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Ο Μακαριώτατος με δέχτηκε με πολύ αγάπη και τον ενημέρωσα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η Κυβέρνησή μας δίνει ιδιαίτερο βάρος στα εκκλησιαστικά ζητήματα και πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού θα δοθούν λύσεις σε χρονίζοντα θέματα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας